The Norwegian Golf Club on Costa del Sol

Referat fra Santana 21. nov. 2015 m.m.

Los Vikingos på Santana og avsluttingsfest.

 

Årets siste runde ble spilt på Santana lørdag 21. November. Herlig vær, selv om litt vind på slutten generte noen av spillerne. Banen var i god stand og resultatene var overrskende gode.

 

Det ble denne gangen spilt lagkonkurranse hvor alle talte på de 6 første hullene, de 3 beste på de 6 neste og de to beste på de siste 6. Innlagt I turneringen var en individuell stabelford konkurranse.

 

Avsluttnings festen ble holdt hos Øystein, på O Sole Mio, som var julepyntet for anledingen. Herlig koldtbord, varm julemat og fri drikke. Musikk ved Amanda og Philip. Øystein bidro med solo i kjent stil.

 

Lisbeth og Dan fra Golf Y Vinos sponset og delte ut premiene. Der var mange som fikk med seg hjem god vin.

 

Årets Los Vikingos golfere ble Tove Glasø og Petter Bjerke med et snitt på henholdsvis 32,5 og 36,33 over de 6 beste rundene i løpet av året. Vi graturlerer!!

Bjørn

 

 

Los Vikingos på Rio Real 8. Nov. 2015

Los Vikingos på Rio Real 8. Nov. 2015

 

Søndag 08. november spilte 48 Los Vikingos medlemmer individuell Stableford konkurranse på Rio Real. Det var en flott novemberdag med 20 grader +.

Banen var i utmerket stand.

 

Rio Real ble designet av den lengendariske Javier Arana, en av Spanias mest berømte designere og stod ferdig i 1965, altså 50 års jubileum i år.

 

Banen er en parkbane med lange fairwayer, 5075m fra 51 (dame) og 5833 fra 58 (Herre) . Mye trær i spill. Det vises på resultatene.

 

Flott klubbhus med herlig terrasse hvor vi hadde premieutdeling og hyggeligt sosialt samvær.

 

Nok en fin dag på ”jobben”.

Bjørn 

 

Velkommen til hjemmesiden vår

Los Vikingos på La Duquesa.

 

Søndag 26. Oktober våknet vi forventningsfull og spent på hva dagens vær ville bringe. Været ble bra og natten ble forlenget med en time siden vi gikk tilbake til vintertid.

 

La Duquesa  ble åpnet i 1985 og er designet av Robert Trent Jones Sr. og er en variert bane med vakker utsikt over Middelhavet.  På flere utslagsteder har man utsikt til Afrika.

 

Frem til april i år fremsto banen i bra stand, tross pågående konkursforhandlinger og redusert vedlikehold. Banen lider avgjort av manglende vedlikehold, men vi fikk gjen-nomført en turnering med gode resultater.

 

Denne gang spilte vi lagkonkuranse med 11 lag dvs. 44 deltager.

I tillegg var det også individuell konkurranse.


Ref.: Helge

Anoreta søndag 11.10.2015

Referat Los Vikingos på Anoreta 11. oktober 2015

 

Høstens 2. runde tok oss øst for Malaga, og det ble en blandet opplevelse. Vi trodde på solskinn, men fikk litt småregn, bergenserne vil vel lure på om det egentlig kan kalles regn.

 

Banen var i utmerket forfatning og utfordrende.

En titt på resultatlisten bekrefter det. Det er ikke ofte man får 3. plass med 24 poeng og beste scoren er 34 poeng.

 

Anoreta, som har 25 års jubileum i år, ble bygget i 1990 som en 9-hulls bane og senere utvidet til 18 hull av klubbens nåværende president ; Jose Luis Larrea. Banen ble designet av Ryder Cup golf champion ;Jose Maria Canizares. Banen er like under 5000 m fra rødt og like over 5800 m fra gult.

 

Det skortet litt på anvisninger rundt banen, men der var mer enn nok hvite staker.

 

Til tross for lave poengsummer, var tilbakemeldingene at denne banen kan vi godt prøve igjen.

Svein

Valle Romano søndag 27. September 2015

Referat fra Valle Romano søndag 27. September 2015.

 

Etter å ha blitt frosset og regnet bort sist gang vi prøvde denne banen, var det endelig duket for et nytt forsøk.

 

Hvilken åpningsdag av høstsesongen 2015. Strålende sol, varmt, ingen skyer og noe svalende vind.

 

Banen er designet av den kjente banearkitekten Cabell B. Robinson. Han har tegnet over 100 baner verden rundt. Banen er forholdsvis lang og krevende, men kortere enn Rio Real, noe lengre enn f.eks. Santa Clara, Cabopino, og adskillig lengre enn Santa Maria. (Gul 5868 og Rød 4935).

 

Par 3 hullene var stort sett for lange for Vikingene, men vi har jo noen tøffinger blandt oss som klarte å nå frem på et slag. Ellers en flott åpen bane  med brede fairways, noen utfordrende hull og veldig raske greener. Det slet mange av oss med.

 

For de som tok seg tid til det, så var det også en fantastisk utsikt fra mange av hullene.

 

En herlig dag på “jobben”!

Svein

 

Cerrado del Aguila 26. April 2015

LOS VIKINGOS AVSLUTTET VÅRSESONGEN PÅ CERRADO DEL AGUILA

 

På søndag 26/4 avsluttet Los Vikingos vårsesongen med en vindfull og hyggelig runde på 9-hulls banen Cerrado del Aguila. Vi var heldig med været.  ''Golf i Solen'', som hadde turnering etter oss fikk skikkelig drittvær.

 

Cerradoen ligger høyt og fint ovenfor La Cala de Mijas, med panoramisk utsikt mot Fuengirola i øst og Mijas i vest. Banen ble ferdigstilt i 2008 og designet av Egnazio Rivas fra Madrid, mens selve jobben ble gjort av Kini Navarro som det ryktes er nå greenkeeper på Santa Maria.

 

Banen har brede og fine fairways, men ispedd noen utfordrende hull. Spesielt hull 9/18 må ha vært særlig utfordrende for damene med nesten lik lengde som herrene. Det ble allikevel en mengde fantastisk gode resultat. At vinnerne av bestballkonkurranse begge er medlemmer av klubben sier vel sitt, men 51 poeng  står det uansett respekt av.

 

Svein

Klubbmesterskap på Antequera 15. og 16. April 2015

Los Vikingos' klubbmesterskap Antequera 15-16 april 2015

 

Etter ønske fra flere medlemme la Los Vikingos sitt klubbmesterskap til en annen bane enn Novo St. Petri. I år ble det Antequera.

 

Banen ble designet av D. José Maria Cañizares og åpnet i 2001. Banen er 5597m fra gult og 4785 fra rødt. Det er en utfordrene bane med mange spennende hull og en fantastisk natur. Der var vann i spill på de fleste hullene.

 

Mange av medlemmene syns banen var i vanskeligste laget, hvilket resultatene bekreftet. Noen behersket forholdene bedre en andre og vi fikk to verdige klubbmestere.

 

Premiebordet var rikholdig. Det hadde Nordea v/ Jesper Hertz sørget for.

 

Vi fikk 2 fine dager med flott vær i herlige omgivelser. Værprofetene hadde spådd regn, så været var bonus. 

 

Hotellet var i andalusisk stil. Litt slitt, men trivelig. Helhetsinntrykket ble redusert av mye støy om natten, da hotellet var fullt studenter som ikke visste forskjellen på natt og dag.

 

Antequera ligger i behagelig avstand fra Marbella og veiene er supre. Vi tok oss desverre ikke tid til å se omgivelsene, slik som El Torcal, som virkelig er et besøk verd.

 

Svein og Bjørn

 

Til info fra Cadymaster

“Antequera Golf course  being designed in 2001 and was opened on 2003,  it was designed by José Mª Cañizares. It was the intention to adapt the course into the natural landscape that surrounds it, the highlands of Antequera is called the Cerros de Gandia,  (the small Mountains) We have about 100-110 members with right of play ( shareholders), but we are 350 members in total.

The course is owned by the Jimenez family, also the Hotel Antequera and the Convento.

The family still work within the business. The improvements made over the last few years within the course itself, are hopefully bearing fruit now as more and more people are playing the course of all levels. Antequera is a course that is very technical, and is classed as one of the hardest in Andalucia, For this reason golfers of all levels come to pit there wits against the course!!!!!

The natural layout of the course has given us some wonderful wildlife and various trees of fruit and nature, consisting of Olive, Pines, Oak, grape vines, Almond trees, and also the natural trees and bushes of the Mountains and of course the beautiful Mediterranean.”

 

I hope this helps it was great to have your group here with us

Kind Regards

Karl y Carmen

St. Clara 22.03.2015

St. Clara ble avlyst pga for mye regn og torden.

Referat El Paraiso 8. mars 2015

Los Vikingos på El Paraiso 8. Mars 2015

 

Etter mange justeringer med frafall på grunn av flystreik og sykdom, stilte 40 til start i lagspill, innlagt individuelt stabelford på El Paraiso. 5 flighter gikk ut fra hull 10 og 5 fra hull 1. På hull 1-3 talte alle, hull 4-8 de 3 beste, hull 9-13 de 2 beste og14-18 den beste. Det begynte litt kjølig, men det tok ikke lang tid før temperaturen kom. Det ble en herlig dag på en fin bane.

 

Banen ble designet av Gary Player og åpnet i 1973, noe som gjør den til en av Kystens eldste parkbaner.  Med sine brede fairways, småelver, forskjelligvegetasjon er det en innbydende bane. Her finnes oleander , palmer, mimosaer og jacarander. Mange av dere la sikkert merke til en stor variasjon fugleliv, ikke minst måker ):

Ref.:Svein og Bjørn

 

 

St. Maria 25.01.2015

 

 

            Los Vikingos på Santa Maria 25. Januar 2015

 

44  Los Vikingos medlemmer deltok søndag 25. januar i  Lagspill-konkurranse på Santa Maria Golf. Det var et uvant lagspill, hvor hver spiller var tildelt fra 4 til 5 hull som de skulle ta ansvar for. Den beste av de 3 andre talt også med.

 

Banen er en av kystens mest besøkte.  Standarden var brukbar, men ikke av topp karakter. Santa Maria er en kort bane, 5325 meter fra gule blokker og 4657 meter fra røde. En fordel for damer er at de ikke har vann i spill på noen hull mellom tee og green.

 

I tillegg til premier for de tre beste lag, ble det premiert for nærmest flagget på alle par 3 hull for damer og herrer. Det er 5 par 3 hull på Santa Maria.

 

Det blåste friskt på første del av dagen, men vinden ga seg og det ble en herlig dag ”på jobben” og fin start på den nye sesongen.

 

Bjørn Iversen

Santana 22.11.2014 og Rio Real festmiddag

Referat Los Vikingos Santana 22.11.14 Texas Schramble

Svein Andersen

 

Los Vikingos avsluttet høstsesongen 2014 med en scrambleturnering på Santana.

 

Litt sjenerende vind fikk vi, men ellers var været utmerket for en golfrunde. Texas Scramble er en veldig sosial måte å spille golf på, og det virket som om alle hadde en veldig hyggelig dag på jobben.

 

Santana ble anlagt av banearkitekten Cabell. B. Robinsen som parkbane på over 550 mål  og er en bane de fleste kan like, med stort sett brede og fine fairwayer, fine greener og ikke så fryktelig lang. 5654 fra gul og 4860 fra rød tee.

 

Festmiddag  og premieutdeling

Premie utdelingen ble foretatt etter festmiddagen, som i år var lagt til Rio Real.

Nydelige lokaler, fyr på peisen, avslappet musikk og god stemning rundt bordene. Amanda Rosa stod også i år for det musikalske innslaget med en liten konsert før hun begynte å spille herlig dansemusikk, som mange svingte seg til.

 

Årets spiller

 

Året som gikk har vært et fint golfår, selv om 2 av de individuelle konkurransene ble avlyst på grunn av dårlig vær.

 

Årets spiller blant damene ble Sina Underhaug med et gjennomsnitt på hederlige 31 poeng.

 

Årets spiller blant herrene ble Reidar Olsen med et imponerende gjennomsnitt på 34,2 poeng.

 

Vi gratulerer!!

 

Bjørn

Referat Rio Real 09.11.2014

Los Vikingos på Rio Real

Av Bjørn Iversen

 

Søndag 09. november spilte 44 Los Vikingos medlemmer individuell Stableford konkurranse på Rio Real. Det hadde regnet om natten, det startet litt kjølig, men det gikk ikke lang tid før varmen var der. Banen bar fortsatt preg av skader på noen av greenene, men arbeidet med å restaurere skadene er i full gang.

 

Banen er en parkbane med lange fairwayer. Mye trær i spill. Det vises på resultatene.

 

Parakitt familien som har hovedset ved hull 18 har formert seg kraftig og er å høre over store deler av banen. De er et flott skue.

 

Det var en herlig dag på ”jobben”.

 

Referat El Chaparral 26.10.14

Etter at Los  Vikingos spill på Santa Clara 12/10 ble avlyst pga regn, så de fleste medlemmene frem til en golfrunde på El Chaparral.

 

Været var definitivt på spillernes side søndag 26/10, men banen, som varet nytt bekjenskap for de fleste spillerne, krevde både sin mann og sin kvinne. Ifølge resultatene ble banen i vanskeligste laget for de fleste, men det skal sies, det var en meget interessant og utfordrende bane.

 

Banen er av det nye slaget, og ble designet av Pepe Gancedo, og sto ferdig i 1994. Men dessverre, arbeiderne fikk ikke betalingen de skulle ha, og som hevn, byttet de frøposene med fairwaygress ut med poser som inneholdt frø for  trær og busker, og dette vokste etterhvert opp på fairwayene. Banen gikk konkurs og eieren forduftet.

 

Klubbhuset var ferdigbygget og så ut som det gjør i dag.

 

Familie Antonio Rubio kjøpte etter hvert banen, og etter en enorm ''fairway-opprensking'' ble banen  offiselt åpnet i 2006.

 

El Chaparral er den eneste banen på solkysten med 6 par 3, 6 par 4 og 6 par 5 hull.

Lengden er 5400 fra gul, og 4600 fra rød tee.

 

Det ble spilt vanlig stableford turnering og  lagkonkurranse, med 4 spillere på hvert lag.

 

 Med 6 par 3 hull, ble det mange sjanser å komme nærmest flagget.

 

El Chaparral stilte med ekstrapremier, T-shirts som gikk til stabelford vinnerne og 2 greenfee biletter til banen ble vunnet av Guttorm Aanensen

 

 

Svein Andersen

Referat Atalaya 28.09.14

LOS VIKINGOS

 

Høstens første golfrunde for Los Vikingos ble spilt søndag 28. september på Atalaya Old Course.

  Atalaya Old Course har eksistert siden 1968, og ble designet av en gammel tysk mester med navn Bernard von Limburger. Han var tysk golfmester i 1925, og  som senere ble en av Tysklands beste golfbane-arkitekt. Banen er designet som en mesterskapsbane, med

Forholdsvis lange hull og eleverte greener. Fra gul tee måler banen 5860 m.

Natt til søndag fikk solkysten besøk av et ekstremt kraftig regnvær, så noen og enhver lurte nok på om det i det hele tatt ville bli spilling. Men værgudene var  virkelig med oss, så spilling ble det.

 

Men selv om været ble bra på søndag så var vi jo selvfølgelig bekymret for hvordan banen ville være. Igjen, det var igjen grunn til bekymring, banen var i en utrolig god stand, og til vår lettelse, absolutt tørr og fin. En meget fin søndag ble det på Atalaya, en bane som vi helt sikkert vil besøke igjen.

 

Dagens resultater ble kanskje av det variable slaget, men nå er vi i gang.

 

Premiene var fine og ble sponset av Banus Solutions, v/ Esther López, som driver med å ta vare på eiendommer, har alle fag under et tak.

Bjørn

Novo Sancti Petri 09./10. april 2014

Los Vikingos – Klubbmesterskap 2014

Av Arne Lie

 

 

Los Vikingos spilte sitt klubbmesterskap 2014 på Novo Sancti Petri Golf (A-banen) og La Estancia Golf i begynnelsen av april måned. Klubbmesterskapet går over to dager og vinnerne kåres basert på brutto slag. Los Vikingos har hatt en årlig utflukt til Novo Sancti Petri 21 år på rad. Dette er ett flott område med fine golfbaner, hoteller og en bred sandstrand så langt øyet rekker. Når været er fint så er det ett paradis. Men, området er vindutsatt. Dette opplevde vi til det fulle med vindstyrke på 40 km i timen første dagen og 32 km i timen dag nummer to. Det viser seg imidlertid at de beste er de beste uansett værforhold, noe også resultatene viste denne gangen. Klubbmester damer ble Tove Glasø med 188 bruttoslag sammenlagt for to dager. Klubbmester herrer ble Jan Nybø med 180 bruttoslag.

Novo Sancti Petri banen har vi spilt i mange år og den er alltid velpleiet og en fryd for øyet. Noen få minutter unna ligger La Estancia, en relativt ukjent bane som hadde ett dårlig image. Men det var for noen år siden. Etter at nye eiere har overtatt har banen gjennomgått en vesentlig oppgradering de senere år. Det gjør at den nå kan konkurrere med de mer velkjente banene i området. Det er en flat og variert bane med mange spennende utfordringer. Tilbakemeldingene fra våre medlemmer var gjennomgående positive. Banen er 5935 meter fra gul tee og 4826 fra rød. En forskjell på over 1100 meter.

I tillegg til de tre beste damer og herrer basert på bruttoslag, deltok de øvrige i en netto slaggolf konkurranse over to dager.

Det ble også premiert for nærmest flagget på alle par 3 hull. De flotte premiene ble sponset av NORDEA.

Santa Maria 23. mars 2014

Los Vikingos på Santa Maria.

 

44 Los Vikingos medlemmer deltok søndag 23. mars i en individuell Stableford konkurranse på Santa Maria Golf. Banen er en av kystens mest besøkte.  Standarden var brukbar, men ikke av topp karakter. Santa Maria er en kort bane, 5325 meter fra gule blokker og 4657 meter fra røde.  Banemannskapet gjør den imidlertid vesentlig kortere ved å flytte henholdsvis de gule og røde kulene langt foran blokkene, ja, på enkelte hull var til og med de gule kulene foran de røde blokkene. En fordel for damer er at de ikke har vann i spill på noen hull mellom tee og green. Santa Maria er en variert bane, men på grunn av lengden oppnår mange spillere høye poengsummer der. Det skjedde også for Los Vikingos. Vi har aldri i en konkurranse oppnådd tilsvarende resultater for de 3 beste i hver klasse.

Av 44 oppnådde 30 spillere 30 poeng eller mer. Spillerne var delt opp i tre like store klasser, basert på Hcp., hvor de tre beste fikk premie i hver klasse. Det vil si at 9 personer fikk premie. Derav 8 damer og kun en herre. I tillegg til premier i de enkelte klasser ble det premiert for nærmest flagget på alle par 3 hull for damer og herrer. Det er 5 par 3 hull på Santa Maria.

Mijas 09. mars 2014

Los Vikingos på Mijas,

Av Arne Lie.

 

 

 

Søndag 9. mars deltok 40 Los Vikingos medlemmer i en individuell Stableford konkurranse på Los Lagos. Været var som det skulle være, sol og praktisk talt vindstille, til tross for at Yr.no meldte til dels kraftig vind i løpet av dagen.

Los Lagos ble fullstendig ombygget i 2012 og åpnet i januar 2013. Store investeringer er gjort og banen skulle fremstå som en av kystens beste. Det gjør den ikke. Gresset er mer brun-grått enn grønt og rundt flere av greenene var det noe rufsete. Sandbunkerne var, som for ett år siden, lite preparerte og store groper og renner er ikke det man forventer av en slik bane. Greenene var imidlertid bra, men det alene veier ikke opp for en greenfee som i dag er 88 Euro.

Det ble konkurrert og premiert i 3 grupper, basert på handicap. I tillegg ble det premie til nærmest flagget på alle par 3 hull.

Lauro 26. januar 2014

Los Vikingos på Lauro Golf

Av Arne Lie

 

Kalenderen viste 26.januar. Gradestokken viste 20 grader. Vindmåleren viste null i vindstyrke. Scorekortene, ja de varierte kraftig. Men, åpningsturneringen for Los Vikingos 2014 på Lauro golf ble en flott opplevelse på en relativ flat og velholdt bane. Medlemmene fikk sitt ønske oppfylt ved å spille de to eldste sløyfene. Den tredje og nyeste sløyfen er ikke like populær blant våre medlemmer. Alle liker imidlertid banen meget godt. Selv om det er ett stykke fra Marbella, oppveier banen, miljøet og den hyggelige patioen avstanden. Veien dit er også av god kvalitet. Banen som ble åpnet i 1992 er omgitt av eik- og oliventrær. Det er en meget populær bane som ledes profesjonelt av Tove Maria Pedersen.

36 spillere deltok i turneringen og de ble inndelt i 2 grupper. Gruppe en med hcp. opp til 23 og gruppe to med hcp. fra 23.1 til 36. Det ble spilt en flaggkonkurranse som går ut på at hver spiller får tildelt ett antall slag basert på hcp. og slope. Når antall tildelte slag er brukt opp settes flagget ned der siste slag ender. Har man slag igjen når hull 18 er ferdigspilt noteres antallet på scorekortet.

Videre ble det premiert for nærmest flagget på alle par 3 hull for damer og herrer.

Santana 24. november 2013

Los Vikingos på Santana

Av Arne Lie

 

Los Vikingos hadde sin siste turnering i 2013 på Santana i slutten av november. 12 turneringer er avviklet på forskjellige baner i år. Alle, så nær som en, i strålende sommervær. Vi avslutter ofte året på Santana, en bane som alle liker. Etter en meget flott høst var banen i perfekt stand. Fairways og greener var av ypperste klasse. Flaggplasseringen var imidlertid meget krevende og på flere av de ondulerte greenene var flagget plassert i en ”skråning”, noe som er ganske uvanlig og unødvendig. Santana er en av de få baner på Solkysten som ikke har slopet sin bane, men i følge administrasjonen skal dette gjøres i begynnelsen av 2014. Golf dagen ble en flott avslutning på ett spennende Los Vikingos år. Turneringsformen var spesiell, da den bestod av lag på 4 personer. Alle spilte individuell Stableford. Ingen, utenom turneringskomiteen, visste imidlertid hvem som var på lag og ingen på samme lag gikk i samme ball. Dermed ble premieutdelingen spennende og med mange overraskelser.

Premieutdelingen ble foretatt på Los Vikingos julebord som ble holdt på Bistro O Sole Mio på Elviria del Sol. Øystein Rambøl stilte opp med de lekreste retter av alt hva et julebord skal inneholde og med dertil hørende drikkevarer. I tillegg ble det sang av så vel Øystein som den klassiske sangeren Amanda Rosa. Julestemningen startet tidlig i år.

De tre beste lagene ble premiert og mange ble forbauset da deres navn ble ropt opp.

 

ÅRETS SPILLER

Hvert år så kårer vi årets beste dame og herre spiller i Los Vikingos.

Kriteriene er enkle. Årets spiller er den som har oppnådd flest poeng på sine 6 beste runder i løpet av året. På damesiden ble det Jorun Lie med totalt 190 poeng som gir et gjennomsnitt på 31.67 per runde. Det var tredje året på rad at Jorun ble årets spiller i Los Vikingos. På herresiden ble det i år John Nordahl med totalt 197 poeng. Det gir et gjennomsnitt på 32.83 per runde.

Rio Real 10. november 2013

Los Vikingos på Rio Real

Av Arne Lie

 

Søndag 10. november deltok 44 Los Vikingos medlemmer i en individuell Stableford konkurranse på Rio Real. Det var full sommer, temperatur over 20 grader, vindstille og sol fra blå himmel. Banen var som vanlig i god befatning og den kan karakteriseres som en parkbane. Banen ble åpnet i 1965 og de fullvoksne trærne og elven Rio Real utgjør banens utfordringer. Banen er imidlertid meget populær og har stort belegg av green-fee spillere gjennom hele året. Klubbhuset har flotte fasiliteter og restauranten ligger vendt mot vest med utsikt utover banen. For et år siden slo en parakitt familie seg ned i en palme ved utslaget på hull 18 og skapte litt liv og røre. Nå virket det som om de hadde hentet tanter, onkler, fettere og kusiner for nå var det et yrende fugleliv der.

Vi deler våre spillere i 3 hcp. grupper og de 3 beste i alle gruppene oppnådde fra 30 til 37 poeng. I tillegg premieres nærmest flagget på par 3 hull for damer og herrer.

Marbella Golf 27.oktober 2013

Los Vikingos på Marbella Golf Country Club

Av Arne Lie

 

Søndag 27.oktober, i strålende sommervær, spilte 44 Los Vikingos medlemmer en Texas Scramble konkurranse på Mabella Golf Country Club med shot-gun start kl. 09.30 Banen er tegnet av den legendariske golfarkitekten Robert Trent Jones. Mange føler at de første 9 hull er vanskelige, mens de siste 9 er mer ”normale”. Det er derfor mer attraktivt for enkelte at man på slike baner har en lagkonkurranse der presset på den enkelte ikke blir så stort. Når det er sagt så er dette en spennende bane med flere spektakulære hull. Den er ikke så vanskelig som det kan se ut til ved første øyekast, men det er uten tvil en bane der buggy er påkrevet. Vi har sjelden sett banen i en så perfekt stand som på søndag. Klubbhuset med sine fasiliteter må være blant de absolutt flotteste på Solkysten. Når man sitter på restauranten, ute eller inne, så ser man først mot en dobbel green (hull 9 og 18) og deretter utover banen og Middelhavet. Et meget vakkert skue.

Texas Scramble turneringen bestod av lag på 4 personer .

Nordea sponset det flotte premiebordet med viner fra Golf y Vinos. Premieutdelingen ble foretatt om kvelden i forbindelse med 25 års jubileet til Los Vikingos, som også ble holdt i den elegante resauranten på Marbella Golf Country Club .

Mijas 13. oktober 2013

Los Vikingos på Mijas (Los Olivos)

Av Arne Lie

 

Søndag 13. oktober spilte 44 Los Vikingos medlemmer en individuell Stableford konkurranse. Været var som det skal være, sol, varmt og uten vind. Mijas golf består av to baner, Los Lagos og Los Olivos. Det er få baner på kysten som har flere spillere gjennom ett år enn Mijas banene. Vi spilte Los Lagos i februar i år rett etter at banen var nyåpnet etter en fullstendig ombygging. Vi var litt for tidlig ute da gresset ikke hadde satt seg og banen var meget umoden. Nå spilte vi Los Olivos. Generelt kan man si at Mijas banene har holdt en høy standard gjennom alle år, og Los Olivos kunne tilby flotte fairways, mens enkelte greener  var noe ruglete denne gangen. Når det gjelder bunkere var disse under enhver kritikk. Harde som betong og fylt av grus, for ikke å si småstein. Konkurransen ble imidlertid gjennomført på en fin måte og vi konkurrerte i 3 grupper og  nærmest flagget på alle par 3 hull.

Atalaya 29. september 2013

Los Vikingos – høståpning på Atalaya

 

40 Los Vikingos medlemmer deltok på Atalaya (old course) den 29. september. Dagen startet med litt skyet vær, men solen brøt igjennom etter hvert og det ble en varm og fin dag på banen. Dette er en typisk parkbane fra 1968, velholdt og enkel å gå. Banen er omgitt av store bar-, oliven-, og eukalyptustrær, noe som er flott å se på, men til irritasjon for enkelte spillere med skjeve utslag.

Atalaya er inne i en vesentlig investeringsfase når det fasiliteter og resultatene er allerede synlige, og mer skal det bli. Mijøhensyn griper om seg i alle deler av samfunnet og Atalaya ligger i forkant blant golfklubbene på Costa del Sol. Med sine to baner har Atalaya flere enn 90000 spillere på årsbasis med alle aktiviteter dette innbærer. Derfor har Atalaya, som den første golfklubben i Spania, installert nye toaletter som verken bruker vann eller kjemikalier for å funksjonere. Klubben mener å kunne spare 160000 liter drikkevann årlig ved dette nye systemet. Så over til golf. Spilleformen på vår åpningsturnering for høsten var individuell Stableford. Spillerne ble inndelt i tre grupper etter Hcp.

Cabopino 21. april 2013

Los Vikingos – sesongavslutning på Cabopino

Av Arne Lie

 

 

Los Vikingos avsluttet vårsesongen med en individuell Stableford konkurranse på Cabopino 21. april. Været var som ønsket, sol fra skyfri himmel, vindstille og behagelig temperatur. Cabopino er en kort, men utfordrende bane og flaggplasseringen denne dagen gjorde banen vanskeligere enn nødvendig. Dette ga seg også utslag på resultatene. Det var kun 5 spillere som hadde over 30 poeng, noe som er uvanlig i Los Vikingos sammenheng. Banens beliggenhet er upåklagelig, i et stille område og med en fantastisk utsikt til Middelhavet. Servicen fra de ansatte er også meget god og man føler seg alltid velkommen.

Cabopino ble en fin avslutning på en vårsesong med spill på varierende baner som Santa Clara, Lauro, Mijas-Los Lagos, La Cala og Novo Sancti Petri.

Det ble premiert i 3 handicapgrupper og nærmest flagget på banens par 3 hull.

Novo Sancti Petri 10.- 11.april 2013

Los Vikingos – Klubbmesterskap 2013 på Novo Sancti Petri

Av Arne Lie

 

Novo Sancti Petri banene i Cadiz provinsen har vært en årlig gjenganger på Los Vikingos turneringsplan. I år var det 20 år siden vi startet vår utflukt dit. Hovedgrunnen er at vi spiller på to flotte parkbaner, beliggende i et meget vakkert område. Begge banene er tegnet av Seve Ballesteros og ble åpnet i 1990. Det som imidlertid kan være en utfordring der er den sterke vinden, noe vi har opplevd ved flere anledninger. I år var vi imidlertid heldige, og turneringsdagene 10. og 11. april foregikk i strålende solskinn og helt vindstille. Klubbmesterskapet går over to dager og er basert på brutto slag. Klubbmester herrer ble i år Kåre J. Underhaug med 192 bruttoslag. Klubbmester damer ble Tove Glasø med 198 bruttoslag. Hun hadde samme antall bruttoslag som Jorun Lie, men vant fordi hun har et høyere handicap.

I tillegg til de tre beste damer og herrer basert på bruttoslag, deltok de øvrige i en netto slagspillkonkurranse over to dager. Dameklassen ble vunnet av Ruth Rist med 156 nettoslag, deretter Liv Nybø med 161 og Kari Duffaut med 164.

Herreklassen ble vunnet av Helge Olsen med 146 nettoslag, deretter John Nordahl med 157 og Willy Hoff med 158.

Nærmest flagget på 4 par 3 hull første og andre dag ble også premiert for damer og herrer.

La Cala 10. mars 2013

Los Vikingos på La Cala

Av Arne Lie

 

Los Vikingos holdt sin årlige konkurranse på La Cala søndag 10 mars, med etterfølgende generalforsamling og lunsj. La Cala med Ana Nyblom i spissen har i alle år gitt oss den beste service og organiseringen har alltid fungert perfekt. Nye personer har overtatt i nesten alle posisjoner på La Cala. Alt fra ledelse, banemannskaper, restaurant og hotell personale er nytt. En ny giv og en ny tid skulle innføres og vi var spente på resultatet.  Men vi hadde ingenting å frykte. Gjennomføringen av hele arrangementet tilfredsstilte fullt ut de forventninger vi hadde.

Den nye direktøren, Patrick Murphy fra Irland, har uttalt at: ”Jeg skal heve hele resorten fra A til B, en stor utfordring jeg ikke  kan motstå”

La Cala har formelt siden 2005 blitt anerkjent som den største golf resort i Spania av det spanske golfforbundet. Tre 18-hull baner, en 6-hull par 3 bane og David Leadbetter Golf Academy er kjernen i La Cala golf resort.

Målsettingen nå er at La Cala ikke lenger bare skal assosieres med golf. De skal forbedre og markedsføre sterkere deres tennis baner, squash baner, fotball bane, flotte hotell med fitness center og spa anlegg. Målene er mange og ambisiøse og det skal spennende å følge utviklingen.

Turneringen på Campo America 10. mars ble en fuktig opplevelse. Banen var våt og gjørmete fra regnværet dagene før, og det skulle ikke bli noe mindre regn på spilledagen. Det tok ikke mange minuttene før alle var gjennomvåte, men værguden var med oss og det ble sol og blå himmel. Vi begynte å tørke opp og det hele så bra ut. Men før vi visste ordet av det slo værguden på bryteren igjen og det øste ned. Vi hørte noen torden skrall i det fjerne, eller var det værguden som lo.  Våte var vi alle da vi kom inn. Heldige var de som hadde tatt med skift.

Årsmøtet ble avviklet som planlagt.  Jan Nybø og Arne Lie fortsetter i styret. I tillegg ble Willy Hoff valgt til ny kasserer. Han overtok etter Astrid Johansen som ønsket avløsning etter mange år i styret.

Dagen ble avsluttet med en hyggelig lunsj hvor også premieutdelingen foregikk.

Vinpremiene ble sponset av Golf y Vinos

Spilleformen var Alliance Stableford lagspill, hvor laget bestod av 4 spillere. 2 spilte i samme ball og den beste score telte på hvert hull. De 2 andre på laget spilte i en annen ball uten at de visste hvem de var på  lag med. Dermed ble premieutdelingen både spennende og overraskende.

I tillegg var det premie for nærmest flagget på noen par 3 hull.

Mijas 24. februar 2013

Los Vikingos på ”Nye” Los Lagos.

Av Arne Lie

 

Mijas banene Los Olivos og Los Lagos er velkjente og ettertraktede baner på Costa del Sol. Begge designet av den legendariske arkitekten Robert Trent Jones. Los Olivos ble oppgradert for noen år siden. Nå var det Los Lagos tur.  Etter 37 år i bruk trengte den en fullstendig fornyelse. Banen var stengt i ett år og store beløp er investert i en komplett ny bane. Los Lagos hadde sin åpningsturnering for medlemmene den 29.desember 2012. Tilbakemeldingene var gode selv om flere syntes banen burde fått litt lengre grotid før den ble tatt i bruk. Men pengene rår, og green-fee spillere strømmer til. Alt er bygget om. Fra gul tee er den nye banen 320 meter lenger enn den gamle og måler hele 6307 meter. Alle greener er bygget etter USGA spesifikasjoner og dermed blitt vesentlig større, og der det er vann er greenene lagt nærmere vannkanten. Og vann er det mye av, mer enn på den gamle banen. Los Lagos lever opp til sitt navn. Ett nytt og meget avansert vanningssystem er installert og buggy veier er bygget rundt hele banen. Bunkere er gravd dypere og det er helt nye gresstyper på så vel fairway som på green. Flere enn 500 nye trær har blitt plantet og banen har fått en total make-over. Her er det ikke snakk om bare en face-lift. Mijas banene er vel kjent blant europeiske golfspillere fra tidligere. Med de forbedringer som nå er foretatt vil de styrke sin posisjon ytterligere i en krevende konkurransesituasjon.

Søndag 24. februar hadde Los Vikingos gleden av å spille banen i strålende solskinn. Vinden som hadde herjet de foregående dager hadde lagt seg i ro. Et par forsøk på å blåse seg opp lykkes ikke. Det ble med forsøket. Ingen tvil om at dette er en bra bane, som vil bli enda bedre når gress og trær får litt tid på seg. Det fantes ikke gress på tee, og lite gress var det også på fairway. Greenene var imidlertid perfekte. Det mest forbausende var at sandbunkere ikke var preparert tilfredsstillende. Det var for mange groper og fotspor som ikke var laget den samme dag vi spilte. Alle likte banen, men noen syntes den var vanskelig. Det hører man ofte når det er mye vann i spill. Som med alt annet i golf så sitter det mellom ørene.

Lauro 10. februar 2013

Los Vikingos på Lauro Golf

Av Arne Lie

 

Søndag 10. februar besøkte Los Vikingos Lauro Golf. Værmessig ble dagen langt bedre enn forventet. Kaldt om morgenen, men varmen kom raskt og runden ble gjennomført i sol og uten vind. Vi spilte de to eldste sløyfene på banen. De er veldig trivelige og man hører ikke andre lyder enn fuglekvidder. Lauro åpnet i 1992 og ligger i et naturskjønt og fredelig område. Banen er omgitt av oliven og eiketrær. Fra enkelte hull er det flott utsikt mot Malaga by. Langs hull 13 møtte vi en stor geiteflokk, bevoktet av 3 store gjeterhunder. De hadde styring på flokken, men noen geiter hadde lurt seg inn mot fairway og lagt igjen sitt fornødne. Enkelte måtte vaske så vel tralle som sko etter møte med det.

Årstiden må vel ta noe av skylden, men banen virket rufsete med brun/gule utslagssteder og knusktørre fairways uten mye gress. Greenene var imidlertid meget bra, men kantene rundt var slitne og flekkete. Klubbhuset med sin patio er sjarmerende og ble bygget i slutten av det 18:e århundre. Lauro har 27 hull. De 18 eldste foretrekkes av våre medlemmer. De er relativt enkle å gå, men noen foretrekker alltid buggy. Det var imidlertid ikke anledning til å kjøre på fairway, noe som forbauset mange, da banen virket helt tørr og kjørevennlig.

Santa Clara 27. januar 2013

Los Vikingos – Åpningsturnering 2013 på Santa Clara

 

Årets første golfturnering i Los Vikingos regi foregikk på Santa Clara i slutten av januar. Santa Clara åpnet i 2001 og er lokalisert ved Costa del Sol Hospitalet, kun noen få minutter fra Marbella sentrum. Etter en uke med kaldt vær og mye vind ble dagen slik som vi ønsket det. Sol, varmt og praktisk talt vindstille. Banen var, slik vi kjenner den fra tidligere, i god stand.  Banen er noe kupert, men ikke verre enn at de som ønsker å gå kan gjøre det uten for store vanskeligheter. Det finnes ingen hvite staker for out of bounds på banen. Det betyr imidlertid ikke at man ikke kan miste baller da banen ligger i ett naturområde med skog og kratt langs mange hull. Banen, klubbhuset og treningsfasilitetene fremstår med stil og klasse. I tillegg til den flotte restauranten har de en velassortert pro-shop. Hyggelig og serviceinnstilt betjening i alle ledd. Vi må fremheve dagens starter som på en vennlig og klar måte ga praktiske informasjoner om bruk av buggy, toaletter og hvor eventuelle tyver kunne oppholde seg på banen, noe vi heldigvis ikke merket.

Spilleformen denne gangen bestod av lag på fire personer hvor de to beste score telte på hvert hull.

Rio Real 25. november 2012

Los Vikingos –  på Rio Real

Av Arne Lie

 

Golfåret 2012 ble for medlemmene av Los Vikingos avsluttet på Rio Real. Banen, som av kjennere, betraktes som en av kystens beste baner viste seg frem i meget god stand, tiltross for en sjelden regnfull høst. Banen er lang, men flat og enkel og gå. Like enkel å spille er den ikke. Elven ” Rio Real” bukter seg gjennom banen og kommer i spill på mange hull. I tillegg er fairways skilt ved hjelp av store pinjetrær, palmer og øvrige sorter trær. Det er som å gå i en park med mange typer planter og trær. Banen ble åpnet i 1965 og er fullt utvokst. I palmene ved utslaget på hull 18 har en papegøye familie slått seg ned og skaper litt liv og røre. Været var vennligsinnet og det ble en flott dag på golfbanen. Rio Real er en pay and play bane og belegget er høyt gjennom hele året. Derfor er de ikke særlig interessert i medlemmer. Det tillates imidlertid opp til 150 personer som årsmedlemmer, men det tilrettelegges ikke for medlemsturneringer fra klubbens side. Klubben har også et meget tiltalende og hjemmekoselig klubbhus og restauranten er nå av ypperste klasse.

 I løpet av 2012 har vi kun vært tvunget til å avbryte en runde på grunn av dårlig vær. Det var på Santa Maria i april måned. For øvrig har vi spilt mange spennende baner i løpet av året. Lauro Golf, Santana, La Quinta, Cerrado de Aguila, La Cala, Novo Sancti Petri, Alcaidesa, Atalaya, Cabopino, Santa Clara. Vi har vært fra 40 til 52 spillere og flere gjestespillere har ønsket å delta. Informasjon om Los Vikingos finnes på www.losvikingos.net

Den siste runden i året avsluttes alltid med et julebord. Det ble holdt på Bistro O Sole Mio på Elviria del Sol. Der ble det servert norsk julemat med tilbehør og det ble en flott avslutning av Los Vikingos året.. Premieutdelingen for dagens turnering og årets golfere ble delt ut. Turneringen på Rio Real var individuell Stableford med premiering i 3 klasser. I tillegg premie for damer og herrer nærmest flagget på alle par 3 hull. Denne gangen hadde vi også lagt inn noen ekstrapremier for spesielle oppnådde resultater.

Årets golfere er den dame og herre som har oppnådd flest poeng på sine 6 beste runder i løpet av året. I år ble det Jorun Lie med totalt 202 poeng (gjennomsnittelig 33.67 per runde) og Jan Teksum med totalt 190 poeng  (gjennomsnittelig 31.67 per runde)

Santana 11. november 2012

Los Vikingos på Santana

Av Arne Lie

 

Etter en usedvanlig lang og kraftig regnperiode på Solkysten så vi frem til en tørr og solrik golfrunde på Santana i slutten av november. Det startet bra, og de første ballene kom hele banen rundt uten å bli våte. Dessverre for de som startet senere kom det mørke skyer, regn og vind over fjellene. I løpet av noen minutter ble banen omgjort til en vindtunell og med et kraftig regnskyll. Spillerne ble kalde og våte på et blunk, men det var kun noen få som avbrøt runden. De fleste fortsatte, og like fort som vinden og regnet var kommet ga det seg igjen.  Santana regnes av mange som en av kystens beste baner. Den ligger i golfdalen Mijas. Banen er relativt flat og lett å gå. De ga imidlertid pristilbud kun inklusive buggy og flere valgte derfor å kjøre. Etter alt regnet den siste tiden var det ikke mulig å kjøre på fairway, hverken uten eller med blått flagg. Jeg tror de som gikk benyttet færre skritt enn de som hadde buggy innen runden var omme. Ballen har en evne til å legge seg på motsatt side av fairway i forhold til der buggy står. Men alle trenger jo mosjon. Tilbake til banen. Det er en parkbane på 5654 meter fra gul tee og 4860 fra rød. Den ligger i en tidligere avocado plantasje i et meget naturskjønt og stille område. I tillegg til utallige avocado trær finnes følgende trær på banen. Appelsin, sitron, fiken, mango og oliven. Videre finnes furu, cactus og eucalyptus. Korktræne langs hull 5 har stått der i over 500 år. Det er vann i spill på mange hull, og de mange bunkere, med knust marmor som sand, er strategisk plassert foran de store greenene.

Spilleformen var individuell Stableford .

Santa Clara 28. oktober 2012

Los Vikingos på Santa Clara Golf

 

48 spillere deltok den 28. oktober på Santa Clara Golf, hvor turneringsformen denne gangen var en ren individuell Stableford. Til tross for ustabilt vær med regn dagene før, unngikk vi regn på spilledagen. Mørke skyer lå over fjellene, men de trakk ikke ned mot kysten. Derimot hadde vi sterk vind på enkelte hull. Santa Clara Golf ble åpnet i 2001 og ligger kun få minutter fra sentrum av Marbella. Det er en teknisk utfordrende bane, uten at den kan kalles vanskelig. Det gjenspeiler resultatene i våre tre handicap grupper. Banen er 5558 meter fra gul tee og 4856 fra rød tee. Hull 12 er et par 4 hull for herrer, mens damene spiller det som et par 5 hull. Banen var som vanlig i god stand, og servicen fra personalet er upåklagelig. Det flotte klubbhuset ruver i landskapet med utsikt til havet, treningsområdene og over første, niende, tiende og attende hull.  En rimelig tre retters lunsj kan nytes på den store terrassen eller inne i restauranten. I tillegg er det en velutstyrt pro-shop til rådighet for kjøpelystne golfspillere.

Cabopino 14. oktober 2012

Los Vikingos på Cabopino Golf

 

48 Los Vikingos medlemmer spilte en Texas Scramble konkurranse på Cabopino Golf søndag 14. oktober. Nok en varm og solrik dag uten vind. Banen ble åpnet i 2001 og har en flott beliggenhet med utsikt mot havet og Afrika. Signaturhullet, hull 3, har en spektakulær utsikt, hvor man kan følge kyststripen helt ned til Gibraltar. Hullet forøvrig kan man mene hva man vil om, noe som også gjøres. Mange synes det er et spennende hull, mens like mange synes det er  en katastrofe. Uansett, alle må gjennom det. Vi snakker i det store og hele om en relativ utfordrende bane med mange trange hull. I tillegg er mange av hullene beskyttet av bunkere i forkant av greenen, som kan gjøre innspillene kompliserte. Noen flotte vannhull bidrar også til å øke vanskelighetsgraden.

Banen er imidlertid kort. Kun 5194 meter fra gul tee og 4640 fra rød tee. Hvit eller blå tee finnes ikke. Banen har gjennom tidene variert når det gjelder vedlikehold og kvalitet, men for tiden er den i meget god befatning. Klubbhuset har også en flott beliggenhet med utsikt så langt øyet rekker. I tillegg har klubben en serviceinnstilt betjening og Los Vikingos medlemmene opplevde nok en fin dag på en spennende bane.

Texas Scramble konkurransen bestod av lag på 4 personer hvor total handicap for lagene var tilnærmet like.

Alalaya 30. september 2012

Los Vikingos – en ny sesong har startet.

 

Tradisjonen tro startet Los Vikingos høstsesongen på Atalaya Old Course den 30. september. Etter nok en regnfull sommer i Norge var det godt og komme tilbake til sol og varme. Det kan regne i Spania også, og i dagene før vår spilledag regnet det kraftig på Costa del Sol. Frykten for at vi måtte avlyse var stor, men spilledagen ble som vi ønsket med sol, blå himmel og vindstille. Banen var overraskende tør etter nedbøren de siste dagene. Det eneste som var plagsomt var de enorme svermer av flyende insekter som fulgte oss rundt på mange hull. De var nok nyklekket, men likevel irriterende.

Atalaya Old Course er en av kystens eldste baner. Den åpnet i 1968 og er en meget populær bane med stort belegg. Det er en typisk parkbane med brede fairways og store greener. En fredelig og skjønn bane, hvor de fleste går mellom de mange bar-, oliven og eukalyptus trær. Tidligere har vi spilt banen med tre valgfrie køller pluss putter, med forbausende gode resultater. Denne gangen spilte vi med fullt køllesett. Uansett, det var gått å komme i gang igjen. Vi gleder oss til de neste spillerundene som vil foregå på Cabopino, Santa Clara, Santana og Rio Real.

Spilleformen på Atalaya var individuell Stableford med premiering i tre klasser. I tillegg ble det premiert for nærmest flagget for damer og herrer.

Santa Maria 29. april 2012

Turneringen på Santa Maria 29.april ble avlyst på grunn av regn

Alcaidesa 15. april 2012

Los Vikingos på Alcaidesa

Av Arne Lie

 

Søndag 15. april reiste 40 Los Vikingos medlemmer ned til Alcaidesa for å spille på Alcaidesa Links. I følge banens egen reklame den eneste links bane i Syd Spania. Banen har en meget flott beliggenhet og utsikten fra noen av hullene mot Gibraltar imponerer den mest kresne. Beliggenheten gjør banen også meget utsatt for vind, noe vi opplevde til fulle på vår dag. Det var meldt over 40 km i timen i vindstyrke. Flere erfarte at selv etter et flott innspill til green, hvor ballen ligger helt stille, tok vinden fatt i ballen og blåste den langt fra hullet før man nådde frem for å ta putten. Irriterende, men sant. Banen er i seg selv vanskelig nok uten at naturkreftene i tillegg skal gjøre den verre. Selv om banen ikke er av de lengste må man på flere av hullene slå over lange kratre som kan være i lengste laget for noen av våre seniorer. Spesielt for damene var par 3 hullene vanskelig å nå på et slag. Banen var imidlertid i bra stand med meget raske greener. Banen ble bygget i 1992 og den kjente banearkitekten Dave Thomas tegnet banen. Klubbhuset er meget elegant og moderne og har også en formidabel utsikt mot havet og Afrika. En spennende bane som er utfordrende, men sjekk værmeldingen før man bestiller. Den er ingen fornøyelse å spille i dårlig vær. Vinden er nok oftere til stede her enn på andre baner.

Spilleformen denne gangen var Stableford, men i tillegg var det lagt inn ett fritt kast pr. hull. Dermed ble også poengene meget høye. Med andre ord en meget sosial turnering, men selvfølgelig ikke handicap regulerende.

Novo St.Petri 21.-22. mars 2012

Los Vikingos -  Klubbmesterskap 2012 på Novo Sancti Petri.

 

44 Los Vikingos medlemmer deltok i klubbmesterskapet 2012 på Novo Sancti Petri i slutten av mars. Turneringen er basert på brutto slag og gikk over to dager med kvalifisering første dag. Klubbmester 2012 damer ble Jorun Lie med 198 brutto slag, kun et slag bedre enn nummer to, Tove Glasø. Herreklassen ble vunnet av Jan Teksum med 185 brutto slag. For de som ikke kvalifiserte seg til å kjempe om klubbmester tittelen ble det arrangert en tilleggs konkurranse basert på netto slag.  Dameklassen ble vunnet av Torgunn Olsen med 148 netto slag og herreklassen av John Nordahl med også 148 netto slag. Vi spilte A-banen første dag. Den består av to 9-hulls sløyfer som er helt forskjellige. De første 9 hull har brede fairways og 3 vann i spill og strekker seg helt ned mot stranden. De 9 siste har ingen vann i spill, men er omgitt av uendelig mange pinje trær. Ja, ikke bare omgitt, noen av trærne står midt på fairway. Banen er 6097 meter fra gul tee og 5206 fra rød. En flat bane som er lett å gå.

B-banen starter flatt, men blir litt mer opp og ned ettersom runden skrider frem. Den har totalt 6 vann i spill.  Fra gul tee er banen 5846 meter og fra rød tee 5185. Begge banene var i generell god stand. Det kan imidlertid bemerkes at det var stor forskjell bunkere på begge baner. Noen var harde som stein mens andre var myke med løs sand. Den største vanskeligheten på Novo Sancti Petri er imidlertid vinden. Den opplever vi nesten hvert år og kan være meget ubehagelig. Resultatene preges også av dette. Til tross for det så har Los Vikingos spilt banen årlig i 18 år.

Novo Sancti Petri banene ble tegnet av Seve Ballesteros og åpnet i 1990. Banene tilbyr en stor variasjon av hull og utfordringer. Området dekker nesten 400 hektar og ligger nær den brede og lange La Barrosa stranden i Chiclana de la Frontera.

 

BODEGABESØK

I tillegg til to dager med golf la vi inn ett besøk hos Bodega Rey Fernando de Castilla i Jerez de la Frontera.  Bodegaen har produsert Sherry og Brandy siden 1837, og ligger i den historiske delen av Jerez. Kun Brandy av høyeste kvalitet, Solera Reserva og Solera Gran Reserva blir produsert. For nordmenn er det interessant at bodegaen i dag eies og drives av en nordmann, Jan Pettersen. Han produserer i tillegg til de opprinnelige Brandy produktene også en Brandy med navn: Pettersen. Den er nå på Vinmonopolets basis liste i Norge i tillegg til hans Sherry produkter. Ytterligere et produkt er å finne fra Fernando de Castilla, nemlig en ekstrem gammel og sjelden Sherry eddik. Den produseres i et  begrenset antall for en meget krevende gruppe av forbrukere.

Under Jan Pettersens ledelse har bodegaen utviklet seg meget gunstig så vel volum- som kvalitetsmessig og produktene Sherry og Brandy eksporteres til 35 land verden over.

Premiene var som vanlig på Novo Sancti Petri sponset av NORDEA Private Banking, med Jesper Hertz som tilstedeværende representant.

La Cala 11. mars 2012

Los Vikingos på La Cala

Av Arne Lie.

 

Søndag 11.mars ble våre forventninger igjen innfridd. Hvilke forventninger? Jo, været. Det var full sommer med solskinn og ikke et vindpust. Golfen, ja den var det delte meninger om. 44 spente Los Vikingos medlemmer møtte opp tidlig på morgenkvisten og spilte Campo America, en av de tre 18-hulls baner som hører innunder La Cala Golf Resort. I tillegg har de en 6-hulls par 3 bane. Dermed har anlegget til sammen 60 hull og har av den Spanske Golf Federationen blitt kåret til Spanias største golf anlegg siden 2005. I tillegg finnes store treningsområder for golf, sport og fritidsaktiviteter.  De har også en fullverdig fotballbane, bygget etter FIFA spesifikasjoner, hvor mange internasjonalt kjente fotballklubber legger sine treningsopphold i vinterhalvåret.

Et 5-stjerners hotell med Spa og et David Leadbetter Academy hører også innunder anlegget. For ikke å snakke om det flotte klubbhuset med bar, restaurant, konferansesal, gymnasium, en velutstyrt pro-shop med mer.  Området de disponerer er hele 4 millioner kvadratmeter og ligger fredfullt til mellom Sierra de Mijas naturalpark og Middelhavet. Utsikten mot fjellene og Fuengirola er vidunderlig. Utviklingen av anlegget startet 1988. Campo Asia ble åpnet i 1989. Deretter kom Campo America i 1991 og Campo Europa i 2005. De tre banene har hver sine særegenheter, men felles for dem alle er at de er meget utfordrende og av mange betraktet som svært vanskelige.

I tillegg til dagens Stableford turnering holdt Los Vikingos sin årlige Generalforsamling på La Cala, etterfulgt av en god middag hvor premieutdelingen foregikk. Vin premiene ble sponset av Golf y Vinos. Så vel golf som generalforsamling og middag forløp utmerket og med golfdirektør Ana Nyblom på La Cala i spissen så er vi i trygge hender.

Cerrado del Aguila 26. februar 2012

Los Vikingos på Cerrado del Aguila

 

På den varmeste dagen i februar, søndag 26., deltok 44 spillere på en individuell Stableford konkurranse på Cerrado del Aguila. Av mange betraktet som kystens beste 9 hulls bane. 3 par 3 hull, 4 par 4 hull og 2 par 5 hull. Det ene par 5 hullet er hele 555 meter fra gul tee. Vi spilte banen 2 runder. Da er lengden 5504 meter fra gul tee og 51o4 meter fra rød tee. Den ligger på en høyde i Mijas med utsikt til fjell, dal, hav og Fuengirola. Banen er designet av Grupo C og ble åpnet i 2006. De har for øvrig bygget mange hus og leiligheter i området, men sliter med salget på grunn av økonomisk dårlige tider. Til tross for det har de planer om å utvide banen til 18 hull. For øvrig er treningsmulighetene imponerende med store områder avsatt til driving, chipping, bunker og putting. Banen har brede fairways, men de var noe preget av det kalde været som var i nesten hele februar. De store greenene var flotte og raske. Banens beliggenhet er meget utsatt for vind, som kan være svært ubehagelig til tider. På vår dag unngikk vi vinden, noe som ga oss en flott opplevelse på en hyggelig bane. Resultatene ble også bra med 19 av 44 spillere med over 30 poeng. Klubbhuset er meget imponerende. Det ble åpnet i 2008. Den vanligvis velutstyrte pro-shopen var nærmest tom for varer etter et innbrudd for litt tid tilbake, men den skal snart fylles opp igjen.

La Quinta 12. febr. 2012

Los Vikingos på La Quinta

 

Søndag 12. februar deltok 44 Los Vikingos medlemmer på en individuell Stableford, kombinert med en lagkonkurranse på La Quinta. Det var meldt sterk vind, men den kom ikke, og vi opplevde en flott dag på banen i strålende solskinn. La Quinta Golf Resort er et komplett golfanlegg med tilleggsytelser som Spa og hotell. Manuel Piñero, en av spaniens beste golfere gjennom tidene designet de første 18 hull i 1989. Han har 21 nasjonale og internasjonale seiere bak seg, blant annet 3 ganger verdensmester og 2 ganger Ryder Cup vinner. Han er også involvert i La Quinta Golf Academy. La Quinta har i dag 27 hull totalt fordelt på 3 x 9 hull. De kalles A, B og C baner, med henholdsvis navn som San Pedro, Ronda og Guadaiza. Vi spilte B og C banene. Tees og greens var av beste kvalitet. Greenene var raske og ondulerte og bød på enkelte overraskelser. Bermuda gresset på fairways gir et gustent inntrykk på vinterstid med sin brun-gule farge. For øvrig var det lite gress i tillegg.  Lay-out messig er banen ikke av de enkleste på grunn av mange skjeve fairways og skråninger. Ballen har en evne til å finne sine egne veier. Klubbhuset er av den gedigne sorten med restaurant og bar. Fra den store terrassen er utsikten fantastisk utover golf dalen og Middelhavet.

Det var lagkonkurransen som ble premiert denne gangen, hvor gjennomsnittscoren for lagene ble regnet ut. I tillegg premier også for nærmest flagget på alle par 3 hull.
Se RESUTATRTER.

Lauro Golf 15. jan. 2012

Los Vikingos  -  sesongåpning på Lauro golf

Av Arne Lie

 

Etter en kort julefeiring i Norge med ufyselig vær var mange av klubbens medlemmer tilbake til sesongåpningen 2012 på Lauro golf. Etter en varm og solrik desember på Costa del Sol var værmeldingene litt sprikende for dagen.  Enkelte antydet regn. Vi var imidlertid heldige og noen få regndrypp fikk vi ikke før vi var på tur hjem fra Lauro.  Nok en dag med flott vær på en fin bane. Lauro golfbane ligger i et naturskjønt område med flott utsikt utover Guadalhorce dalen, Malaga og havet. Banen består i dag av 27 hull. De første 9 ble åpnet i 1992 og er relativt flate. De er ikke spesielt vanskelige, og det er en bane som man fortrinnsvis går. Banen var litt preget av årstiden med vekslene kvalitet på fairways og tees. Greenene var raske og i god stand. Distansemerkingen var flere steder vanskelig å få øye på og tallene nærmest uleselige. Våre medlemmer var imidlertid meget godt fornøyd med banen og ønsker å komme tilbake. Lauro golf setter service i høysetet og med rimelige priser på greenfee og restaurant er dette en bane man trygt kan anbefale. De arranger også en skandinavisk turnering hver tirsdag kl. 1200 med greenfee på kun 25 Euro. Det koselige klubbhuset er en gammel cortijo. Det er over 200 år gammelt, og var et skjulested for banditter fra fjern og nær. Er man interessert i tyrefekting finner man navn på mange av sine gamle helter her. Hvert hull er oppkalt etter en berømt tyrefekter.

Vi åpnet sesongen med et lagspill på 4 personer. Konkurranseformen virket litt komplisert med 3 forskjellige poengberegninger i løpet av de 18 hull. Det viste seg imidlertid å være meget enkelt og medlemmene syntes konkurranseformen var morsom og spennende.

Santana 27. november 2011

Los Vikingos på Santana

Av Arne Lie

 

Sesongavslutningen for Los Vikingos foregikk på Santana 27. november 2011

Dagen føyde seg inn i rekken av alle våre spilledager i høst med strålende solskinn og helt vindstille. Santana ble åpnet i 2004, og banen ble raskt en favorittbane blant golfspillere på Solkysten. Den ligger i golfdalen i Mijas kommune. Banen er 5654 meter fra gul tee og 4860 fra rød. En relativ kort bane, men med en flott utforming som slynger seg inn blant de mange avocado trær og annen variert vegetasjon. Inntrykket man sitter igjen med er at dette er en veletablert golf klubb. Banen er perfekt vedlikeholdt, og personalet er alltid forekommende og profesjonelle. Det beskjedne klubbhuset står ikke helt i stil med banen, men i disse finansielle vanskelige tider vil det nok drøye før et nytt klubbhus blir bygget. Banens utforming er basert på store tee-områder, brede fairways og store greener. En rolig parkbane som er lett å gå. Flere enn 3500 trær av forskjellige sorter finnes på banen. Santana er en meget kundeorientert pay and play club med differensierte greenfee priser basert på forskjellige grupper. Tilgjengeligheten, sesongvariasjoner, tid på dagen, og lignende. De legger stor vekt på denne analysen for å tilfredsstille den enkelte kundes behov. Det finnes så mange varianter at man bør studere nøye før man bestiller greenfee. Her er det penger å spare. De kaller det dynamisk prising, men hvis man ikke har tungen rett i munnen  kan den virke noe forvirrende.

 

Spilleformen denne gangen var Stableford i 3 grupper. Damer og herrer konkurrerer i samme gruppe. Det er kun hcp. som avgjør i hvilken gruppe man konkurrerer.

Resultatene ble:

Gruppe 1 (hcp. 0 – 23)        Navn                                Poeng

1.plass                                 John Nordahl                   37

2.plass                                 Per Glasø                         34

3.plass                                 Jorun Lie                          32

 

Gruppe 2 (hcp. 23.1 – 28)

1.plass                                 Kari Duffaut                     28

2.plass                                 Willy Hoff                        28

3.plass                                 Edgar Duffaut                   23

 

Gruppe 3 (hcp. 28.1 – 36)  

1.plass                                Signe E. Eriksen               33

2.plass                                Ole Hatlevik                     32

3.plass                                Ruth Rist                          32

 

Nærmest flagget på par 3 hull:

Hull                         Damer                               Herrer

 2                             Jorun Lie                           Kåre Underhaug

 7                             Natalia Gjertsen                Jack Rist

12                            Inge Strand                        Willy Hoff

16                            Jorun Lie                           Toni Antonissen

 

ÅRETS GOLFER

 

Hvert år kårer vi årets beste golfer blant damer og herrer. Kriteriene er basert på poengene på de 6 beste Stableford turneringene som er spilt i et kalenderår.

Årets golfere ble:                       

Jorun Lie,              totalt 196 poeng   gj.sn. per runde  32.67

John Nordahl        totalt  193 poeng   gj.sn. per runde  32.17

 

Premieutdeling og juleavslutning ble foretatt på restaurant Bistro O Sole Mio y Grieg Suite på Elviria del Sol.

Rip Real 13.november 2011

Los Vikingos på Rio Real.

Av Arne Lie

 

 

Søndag 13. november fikk 44 spillere fra Los Vikingos oppleve en ny flott dag på golfbanen. Denne gangen på Rio Real, en bane som ble åpnet i 1965. Den er blant de eldste banene på kysten og kan karakteriseres som en parkbane. Banen er relativt lang, 6077 meter fra gul tee og 5321 meter fra rød. Greenene er meget raske og utfordrende. Åpningshullet splittes av elven Rio Real mellom tee og fairway og er en utfordring for mange spillere. Elven Rio Real er også bakgrunnen for banens navn og elven krysser banen flere steder, spesielt på de første hullene.  Det er først på det fjerde hullet elven ikke er i spill. Da kan allerede din golfbag være lettere på grunn av færre baller. Elven dukker igjen opp på femte hull og sjette hull. Deretter glemmer vi elven frem til hull 11 og starter på hull 12 med en drive over et stort vann. Nå har vi lagt det fuktige element bak oss og har ikke flere utfordringer enn store velvokste trær foran oss. Med andre ord, en lang, spennende og utfordrende bane hvor man har god mulighet til å diskutere sin runde og telle mistede baller i det flotte klubbhuset til Rio Real. Været var, som på alle våre spille dager i høst, meget bra.

Spilleformen var en slagkonkurranse med netto slag. Det ble spilt i 3 grupper etter følgende handicap inndeling. Fra 0 til 23. og 23.1 til 28. og 28.1 til 36.

 

Resultatene finnes under rubrikken resultater.

 

Mijas 06. november 2011

Los Suecos mot Los Vikingos. Golflandskamp på Mijas

Av Arne Lie

 

Søndag 6.november 2011 kjempet 20 spillere fra Los Suecos mot 20 fra Los Vikingos om det flotte trofeet som Sverige var i besittelse av fra forrige år. Dette er en landskamp med lange tradisjoner.  I over 20 år har denne turnering blitt spilt mellom de to land, Sverige og Norge. Ansvaret for turneringen skifter mellom landene fra år til år. I år var det Norge som arrangerte og turneringen som ble spilt på Mijas (Los Olivos) i et flott sommervær med over 20 grader. Det var ikke en sky på himmelen og helt vindstille da vi startet. Etter tre timer tok vinden seg noe opp, men ikke mer enn at det ble en golf dag av den meget gode sorten. Banen var også i god forfatning etter alt regnet som har falt den siste tiden. Det var modig gjort av Norge å legge turneringen til Mijas, da dette er Los Suecos hjemmebane. Men det skulle vise seg at dette ikke var til hinder for at Norge gikk av med lagseieren i 2011.

Spilleformen var individuell Stableford, hvor de 16 beste resultater fra hvert land ble lagt sammen og avgjorde hvilket land som vant. I tillegg ble det gitt premier til de tre beste damer og de tre beste herrer. Premiene her ble sponset av Golf y Vinos, ved Dan Olsson.  Nærmest pinne på alle par 3 hull og lengste drive ble også premiert for damer og herrer og premiene her ble sponset av Mäklarringen, ved Michael Irgens.

Etter at turneringen var spilt ferdig og resultatene regnet ut ble det sosialt samvær i restauranten på Mijas Golf med mat, vin og premieutdeling. Stemningen var meget god og tradisjonen vil fortsette neste år med Los Suecos som ansvarlig arrangør.

 

Landskampen 2011 ble vunnet av Norge med 477 poeng. Sverige fikk 428.

 

De individuelle resultater ble:

Plass    Damer                               Poeng         Herrer                        Poeng

1          Jorun Lie                           36               Jan Teksum               39

2          Signe Elisabeth Eriksen    33               Kåre Underhaug        34

3          Margareta Andersson        32               Rolf Søderlund          32

 

Nærmest pinne på par 3 hull

Hull      Damer                                                 Herrer

 3          Jorun Lie                                             Kåre Underhaug

 6          Jorun Lie                                             Roald Gjertsen

 8          Tove Glasø                                          Reidar Olsen

14         Ingen                                                   Rolf Søderlund

16         Jorun Lie                                             Kåre Underhaug

 

Lengste drive på Hull 10

Damer                                                              Herrer

Tove Glasø                                                      Jan Teksum

Almenara 30. oktober 2011

Los Vikingos på Almenara

Av Arne Lie

 

Søndag 30.oktober 2011. 22 grader. Strålende sol. Vindstille. Andalucia Masters på Valderrama. Los Vikingos på Almenara. Det ble spilt golf på begge baner, og forventningene til gode resultater var til å ta og føle på.  Men der stopper også likheten. Eliten på Valderrama spilte i en helt annen divisjon enn våre medlemmer på Almenara. Men ikke bare det, Valderrama var i en helt annen klasse enn Almenara med hensyn til banens vedlikehold.

Almenara har alltid fått de beste karakterer av golfskribenter og har sannsynligvis fortjent det, gang etter gang. Men denne gangen ei. På de to første hullene på Los Pinos kunne man ikke skjelne fairway fra rough, og banen var i bunn og grunn mer ruskete enn ved tidligere anledninger. Regnværet kan være noe av årsaken, men det har også regnet på de øvrige banene i området, som etter sigende skulle være i meget god stand. Med en green-fee på 75 Euro så bør vedlikeholdet være perfekt. Det positive var at greenene var i meget god befatning. Banen er spennende, ikke lett, og ligger vakkert til i det samme område som Valderrama, La Reserva, Sotogrande og San Roque. Et golfmekka med topp baner man ikke finner mange steder. Et 5-stjernes NH hotell ligger i sentrum med det flotte klubbhuset i front. Prisene på restauranten var også 5-stjerners. En hamburger Euro 15.25, en club sandwich Euro 14.25.  Ingen mulighet for å kjøpe vann eller mat på banen den dagen. Ved forespørsel i restauranten ved passering etter 9 hull, fikk man til svar at det ville ta 15 minutter å lage en baguette. Vi spilte sløyfene Los Pinos og Los Alcornoques som til sammen er 5718 meter fra gul tee og 4726 meter fra rød. En forskjell på ca. en kilometer.  Spilleformen var individuell Stableford, men med en lagkonkurranse der sammensetningen av lagene var ukjent for spillerne. En regneoperasjon måtte til for å få frem et resultat for baller med kun 3 deltakere.  De 3 beste lag ble premiert. I tillegg ble nærmest pinnen premiert for damer og herrer på alle par 3 hull.

Dona Julia 16. oktober 2011

Los Vikingos på Doña Julia

 

48 spillere fra Los Vikingos fikk oppleve en golfrunde på Doña Julia den 16.oktober. Banen har ligget brakk i en periode da de forrige eierne ikke så seg i stand til å fortsette driften. Men det dukker alltid opp noen optimister, og en mann ved navn Luis Fernando Linares Torres overtok banen gjennom sitt firma Theud Group. Hans team består av advokater, arkitekter, ingeniører, økonomer, journalister og profesjonelle golfspillere, så utgangspunktet lover godt for fremtiden. De har investert betydelig kapital i banen etter en periode uten drift.

Nyåpningen fant sted i desember 2010. Banen er lokalisert i Casares nær A7. Den er 5654 meter fra gul tee og 5025 meter fra rød. Banen var i utmerket stand med panorama utsikt til Middelhavet og med Bermeja og Ronda fjellene i bakkant. Greenene var flotte med størrelse fra i underkant av 700 til over 1000 kvadratmeter. Været var flott, men vi var noe plaget av vind som tiltok i styrke utover dagen. Forrige gang vi spilte banen, april 2009, var det trist å se alle de tomme leilighetsprosjekter som omkranset deler av banen. Synet var dessverre det samme i oktober 2011, og vi kan vel forvente at slik vil det være neste gang vi kommer, om det blir om et eller tre år.

Spillerne ble inndelt i 3 hcp. klasser, uansett kjønn. Dermed har vi lagt bak oss en dame og herreklasse og likestillingen har gått et skritt videre.

Spilleformen var denne gangen en ren Stableford konkurranse, og med premiering for nærmest flagget på alle par 3 hull. Se resultater på hjemmesiden vår.

Atalaya 2. oktober 2011

Los Vikingos – sesongåpning på Atalaya

Skrevet av Arne Lie

 

Medlemmene av Los Vikingos gledet seg stort til å komme tilbake til Spania i høst.  Sommerværet i Norge var bedrøvelig og Østlandet opplevde den mest regnfulle sommer på 111 år. For landet som helhet var den nest våteste sommer i samme periode, kun slått av året 1964. Tørre baner var som en våt drøm og lengselen etter Spania med sol og varme tiltok ettersom regnet strømmet ned og det ble lengre og lengre mellom golfrundene i hjemlandet.  Endelig opprant dagen og den 2.oktober startet vi høstens sesong på Atalaya (Old course).   Banen, som ligger i Estepona kommune, er en av de eldste på Costa del Sol og ble åpnet i 1968. Det var lenge før den enorme utbyggingen av golfbaner satte inn på kysten. Banen er en parkbane av den gamle gode sorten omgitt av velvokste Eucalyptus trær, kaktus og palmer. Banen var meget velholdt med brede fairways med Bermuda gress og store ondulerte greener. Lengden er 5860 meter fra gul og 5034 fra rød tee. Vi fikk en god start på sesongen i et vennlig og fredelig miljø. Temperaturen var 25 grader, til tross for en dis som holdt den hete solsteken unna.

Spilleformen denne gangen var Texas Scramble slagspill med lag på 4 personer. Det spesielle var at spillerne kun kunne benytte 3 køller/jern etter individuelt valg + putter. Det så ikke ut til at det var til hinder for gode resultater.

(Se under punktet resultater)                                              

 

Sol,varme, golf og hygge. Ja, nå er vi tilbake der vi ønsker å være.

 

Neste spillerunde blir på Dona Julia 16.oktober.

Novo Sancti Petri 6-7. april 2011

Los Vikingos – sesongavslutning på Novo Sancti Petri

 

6. og 7. april ble den årlige turen til Novo Sancti Petri foretatt, Dette var 17. gang for Los Vikingos. I år også som avslutning på en fin vårsesong ettersom vi ønsket å avslutte før påsken som falt i siste halvdel av april. Grunnen til denne årlige reisen med spill over to dager er først og fremst at de har 3 baner av meget høy kvalitet, en fornøyelse å spille og med en vanskelighetsgrad som er utfordrende for spillere på alle nivåer. I år spilte vi A og B banen. De er begge designet av Severiano Ballesteros, for øvrig hans første banedesign noensinne. C banen er tegnet av Bryan Griffiths. A og B banen ble åpnet i 1990 og det flotte klubbhuset ble offisielt åpnet 12. desember samme år av Greven av Barcelona. Han er for øvrig far til Kong Juan Carlos. Banene ligger nær den nydelige La Barrosa stranden i Chiclana de la Frontera og området er utviklet med hoteller handel og mange sportsmuligheter.  Det milde klimaet er ideelt for sportsentusiaster året rundt.  A-banen er 6097 meter fra gul tee og 5206 fra rød. B-banen er noe kortere med 5846 meter fra gul tee og 5185 fra rød. Begge er relativt flate og enkle å gå. I tillegg til vannhindrene og alle pinjetrærne var spilleforholdene meget vanskelige første dag på grunn av den ekstremt sterke vinden. Min tralle med golfbag blåste overende ved flere anledninger. På andre spilledag var imidlertid vinden løyet noe, men fortsatt sterk. Atlanterhavet ligger rett ut og sterk vind kan nok oppleves ofte på Novo Sancti Petri.

Turneringen gikk over to dager og spilleformen var Stableford. Det ble premiert i to dame- og to herreklasser og nærmest pinne på par 3 hull. I tillegg ble det gjennomført en lagkonkurranse siste dag. Vinnerne finnes under punktet REFERATER 

   

Nordea stod for premieringen i konkurransen.