The Norwegian Golf Club on Costa del Sol

Jubileumsfesten 27.okt.2013

Los Vikingos  -  25 år på Costa del Sol

Av Arne Lie

 

Los Vikingos, den norske golfklubben på Costa del Sol, feiret sitt 25 års jubileum på Marbella Golf Country Club 27. oktober 2013. 64 personer deltok på jubileumsfesten. Lokalene er meget elegante og mat, vin og service var av ypperste klasse. En dyktig vokalist, Amanda Rosa, krydret middagen med nydelig bakgrunnssang og fremførte de mest kjente sangene fra Cats, Phantom of the Opera, Miserables osv. Etter middagen ble det spilt opp til dans til glede for mange danseglade pensjonister. Dagens formann, Arne Lie, ønsket velkommen og tidligere formann, John Nordahl, med 20 års medlemskap redegjorde for klubbens etablering og utvikling gjennom 25 år. Los Vikingos ble startet i 1988 av 11 entusiastiske norske golfspillere.  De oppholdt seg i Marbella området det meste av vinterhalvåret, og hadde felles interesse for golf og sosialt samvær. Dette er en fin kombinasjon og har vært klubbens bærekraft gjennom en hel generasjon. Ingen av initiativtagerne er i dag med i Los Vikingos, men klubben lever i beste velgående og har nå 65 medlemmer.

Det var rundt 1988 at golf sporten ble meget populær i Norge og antall aktive spillere økte kraftig. Tilgangen på baner var begrenset så vel i Norge som på Costa del Sol. Til tross for dyre greenfee priser var det vanskelig å få tee-time.

Ved å bestille for flere spillere samtidig oppnådde man reduserte priser, og det hele ble systematisert og organisert gjennom Los Vikingos. Dette har gått igjen som en rød tråd i klubbens 25 årlige historie og praktiseres på samme måte i dag.

Fra starten hadde klubben fast base på Mijas, der man vekslet mellom Los Lagos og Los Olivos. Etter hvert ønsket medlemmene å spille på flere baner, og med 14 spillerunder i løpet av vintersesongen spiller vi på 14 forskjellige baner. I tillegg til de baner vi spiller på Costa del Sol har klubben hatt en årlig utflukt til Novo Sancti Petri, hvor vi spiller to golfrunder på to forskjellige baner. Denne utflukten har 20 års jubileum i 2014. I de senere år har klubbmesterskapet blitt arrangert der med spill over to dager og vinner av dame- og herreklasse blir kåret basert på brutto slag.

Våre medlemmer synes det alltid er spennende og utfordrende med nye baner. Spilleformen er i hovedsak individuell Stableford, men vi legger inn to lagkonkurranser på høsten og to på våren. Selv om golf er primærmålet med klubben spiller den sosiale delen en vesentlig rolle. Det er knyttet mange varige vennskap mellom flere av våre medlemmer, noe mange er svært takknemlige for. Vi arrangerer enkelte tilleggsaktiviteter og avslutter golfåret med et norsk julebord på Elviria del Sol. Årsmøtet holdes i mars måned der Styret summerer opp året som har gått og informerer om de planer som foreligger.

Interessen for Los Vikingos er god, noe økende søknader om medlemskap viser. Klubben har derfor store muligheter til å være en klubb med golf og sosialt samvær, også de neste 25 år. På klubbens egen hjemmeside www.losvikingos.net kan man lese mer om klubben.

Golf y Vinos 12. februar 2013

Vellykket vinsmaking hos Golf y Vinos

 

Den 12. februar 2013 deltok 27 medlemmer av Los Vikingos i en vinsmaking hos Golf y Vinos med etterfølgende middag. Dan Olsson ledet smakingen og informerte om vin fra produksjon til forbruk. Foredraget var lærerikt og interessant. Dan imponerte med sine kunnskaper om alle sider av vinens overraskende hemmeligheter. Det ble servert en Cava, to hvite viner, en rosé vin og tre røde viner, som det ble kåsert over. Etter smaksseansen ble det servert en nydelig indrefilet av svin med tilhørende vin. Arrangementet varte i ca 3 timer og i følge tilbakemeldingene fra deltakerne var det en suksess.  Et vellykket sosialt tiltak fra klubbens side i samarbeid med vår sponsor Golf y Vinos.

 

Dan informerte også om at alle medlemmer av Los Vikingos fra nå av får 10 % rabatt ved kjøp av hele kasser vin ved fremvisning av medlemskort. Vår vinnervin Barbazul koster nå Euro 7.50  Vår klubb og våre medlemmer får den imidlertid til Euro 6.50

Fernando de Castillas 21.mars 2012

BODEGABESØK

I tillegg til to dager med golf la vi inn ett besøk hos Bodega Rey Fernando de Castilla i Jerez de la Frontera.Bodegaen har produsert Sherry og Brandy siden 1837, og ligger i den historiske delen av Jerez. Kun Brandy av høyeste kvalitet, Solera Reserva og Solera Gran Reserva blir produsert. For nordmenn er det interessant at bodegaen i dag eies og drives av en nordmann, Jan Pettersen. Han produserer i tillegg til de opprinnelige Brandy produktene også en Brandy med navn: Pettersen. Den er nå på Vinmonopolets basis liste i Norge i tillegg til hans Sherry produkter. Ytterligere et produkt er å finne fra Fernando de Castilla, nemlig en ekstrem gammel og sjelden Sherry eddik. Den produseres i etbegrenset antall for en meget krevende gruppe av forbrukere.

Under Jan Pettersens ledelse har bodegaen utviklet seg meget gunstig så vel volum- som kvalitetsmessig og produktene Sherry og Brandy eksporteres til 35 land verden over.

Premiene var som vanlig på Novo Sancti Petri sponset av NORDEA Private Banking, med Jesper Hertz som tilstedeværende representant.