TURNERINGS REFERATER 2016-2019

LOS VIKINGOS – SPILL PÅ Atalaya new Course 24. OKTOBER 2019.  

Los Vikingos er en golf klubb for nordmenn på Sol kysten og spiller turneringer hver 14. dag på forskjellige baner på Costa del Sol.

Høstens tredje turnering ble spilt på Atalaya golfklubb (New Course) den 24. oktober 2019. Da mange nordmenn nå har kommet til Spania etter en sommer i Norge, stilte 36 Los Vikingos for spill på den flotte banen til Atalaya. New Course er en par 71 bane som er forholdsvis lang, med en del skrånende fairways som mange fant utfordrende. Banen har store flotte greener og er gjennomgående godt vedlikeholdt.

Også denne gangen ble det spilt en stableford turnering i 3 klasser, med mange gode resultater. Etter spill samlet alle seg i klubbhuset for mat og drikke samt premieutdeling. De tre beste i hver klasse samt de som var nærmest flagget på par 3 hullene ble premiert med vin fra vår sponsor Golf Y Vinos. Da det var noe vin igjen ble det loddtrekning på scorekort, noe som var populært. Etter en lang dag med fin golf i nydelig sommer vær returnerte alle til sitt blid og fornøyd.

Stor takk til Atalaya Golfklubb for kjempefin tilretteleggelse for Los Vikingos. Samtidig takker vi for støtten fra våre trofaste sponsorer Fernando de Castilla (Jan Pettersen), Medema – gruppen AS (Jack U. Rist), Clinica NorMed (Beate Abraham-Nilsen) og Clinica NorDental (Bjørn Abraham-Nilsen)

 

Agnar Johansen

President i Los Vikingos

 

LOS VIKINGOS – SPILL PÅ EL PARAISO 10. OKTOBER 2019.  

Los Vikingos er en golf klubb for nordmenn på Sol kysten og spiller turneringer hver 14 dag på forskjellige baner på Costa del Sol.

Høstens andre turnering ble spilt på El Paraiso golfklubb den 10. oktober 2019. Da mange nordmenn nå har kommet til Spania etter en sommer i Norge, stilte 32 blide Los Vikingos for spill på den flotte banen til El Paraiso. Banen er en par 71 bane som er forholdsvis lang. Banen har store flotte greener og godt vedlikeholdte fairways.

Også denne gangen ble det spilt en stableford turnering i 3 klasser, med mange meget gode resultater. Etter spill samlet alle seg i klubbhuset for mat og drikke samt premieutdeling. De tre beste i hver klasse samt de som var nærmest flagget på par 3 hullene ble premiert med vin fra Golf Y Vinos. Da det var noe vin igjen ble det loddtrekning på scorekort, noe som var populært. Etter en lang dag med fin golf i nydelig sommer vær returnerte alle til sitt blid og fornøyd.

Stor takk til El Paraiso Golfklubb for kjempefin tilretteleggelse for Los Vikingos.

Agnar Johansen

President i Los Vikingos

Los Olivos 22.09.2019

LOS VIKINGOS – STARTET HØST SPILL PÅ MIJAS GOLF KLUBB.

 

Los Vikingos er en golf klubb for nordmenn på Sol kysten og spiller turneringer hver 14 dag på forskjellige baner på Costa del Sol. Høst sesongen startet 22. september 2019 med spill på Mijas Golf klubb hvor vi spilte Los Olivos banen som er en av to 18 hulls baner på Mijas.

I strålende solskinn med 28 graders temperatur samlet 23 glade Los Vikingos seg for en hyggelig ettermiddags runde. Vi spilte denne gangen stableford slagspill fordelt på to klasser. Klasse 1 var for handicap 14,6 til 24,8 og klasse 2 var for handicap 24,9 til 36. Det var premiering til de 3 beste i hver klasse samt til de som kom nærmest hullet på banens 5 par 3 hull.

Etter spill samlet alle seg på terrassen til restauranten for drikke og mat samt premiering. Det var gode resultater i begge klasser og følgende ble premiert med vin fra vår sponsor Golf Y Vinos

Neste turneringer for Los Vikingos spilles 10. oktober på El Paraiso og 24. oktober på Atalaya new course. Hvis det er nordmenn på solkysten som har lyst å spille golf med andre nordmenn så er en hjertelig velkommen som gjestespillere. Besøk vår hjemme side losvikingos.net for nærmere informasjon.

Agnar Johansen

President                                                                                                                                  

LOS VIKINGOS SPILTE PÅ CALANOVA GOLFKLUBB 21. MARS 2019. 

Torsdag 21. mars 2019 stilte 28 Los Vikingos til start klokken 10:00 på Calanova Golfklubb.  I fint vårvær med utsikt over Middelhavet ble det spilt stableford konkurranse i tre klasser med premiering til de tre beste i hver klasse. Det var også som vanlig premiering til de damer og herrer som kom nærmest flagget på par 3 hullene.

Etter turneringen møttes alle i den fine restauranten i klubbhuset for premie utdeling. Før utdelingen takket President Agnar Johansen styremedlem Petter Bjerke for en kjempe innsatts de siste tre årene i styret og overrakte god rødvin som takk.

Deretter var det premiering til vinnerne. Da det var litt vin igjen ble det foretatt loddtrekning hvor alle som ikke hadde fått premie deltok.  Styret hadde også fått en gratis greenfee billett fra Santana Golfklubb og gavekort fra Clinica Nor Dental som også ble loddet ut hvor alle deltok. Etter atter en vellykket dag med Golf og sosial samvær i klubbhuset dro alle fornøyd hjem.

Referat Cerrado 10.03.2019

LOS VIKINGOS SPILTE PÅ CERRADO DEL AGUILA GOLF & RESORT MED ETTERFØLGENDE GENERALFORSAMLING SØNDAG 10. MARS 2019.

 

Costa del Sol levde opp til navnet da 28 Los Vikingos stilte til start søndag 10. mars 2019 til en 18 hulls stableford golf turnering på Cerrado del Aguila Golf & Resort. Banen som er en 9 hulls er utfordrende der den ligger i høydedraget opp fra Mijas-Costa.  Med en del vann i spill og mange sand bunkere kreves det at spillerne slår presist for å kunne oppnå et godt resultat.  De to par 5 hullene på henholdsvis 502 og 555 meter for herrer og 447 og 532 meter for damer krever også lange presise slag.

Los Vikingos tok utfordringen med banen, og resultatene i de tre handicap klassene var meget gode.  Utenom premiering til de 3 beste i hver klasse var det også premier til de som kom nærmest flagget på par 3 hullene.

Etter turneringen avholdt Los Vikingos sin årlige generalforsamling i klubbhuset.  Styremedlem Petter Bjerke ønsket ikke gjenvalg hvorfor Per G. Jacobsen ble valgt som nytt styremedlem.  Styret består nå av: President Agnar Johansen, kasserer Roy Johansen, styremedlem Vidar Throndsen og Styremedlem Per G. Jacobsen.  Hele Los Vikingos takker Petter Bjerke for en kjempe innsatts for oss alle med blant annet utarbeidelse av start lister og vedlikehold av vår hjemme side www.losvikingos.net.

Etter generalforsamlingen var det felles middag for alle til stede med premieutdeling etter dagens turnering.

Los Vikingos er avhengig av støtte spillere, og vil med dette takke våre sponsorer i 2018:

Golf y Vinos, Uni Optica, Fernando de Castilla (Jan Pettersen)

Medema – gruppen AS (Jack U. Rist) 

Clinica NorMed (Beate Abraham-Nilsen) 

Clinica NorDental (Bjørn Abraham-Nilsen) 

Advokatfirmaet Vogt, Marbella (Einar Askvig)

Sissener Kapitalforvaltning 

Real Estate Segarra & Bråteng

(Heidi Bråteng)

LOS VIKINGOS 30 ÅRS JUBILEUM, JULEBORD OG SPILL PÅ SANTANA GOLFKLUBB 23. NOVEMBER 2018. 

Los Vikingos var 30 år i høst og markerte dagen med golfspill på Santana Golfklubb og deretter kombinert jubileumsfest og julebord fredag 23. november 2018. 

Dagen startet på Santana med første utslag klokken 09:30, hvor startfeltet bestod av 36 ivrige golfspillere.  Banen er en utfordrerne golfbane og til tross for mye nedbør i høst var den i forbausende god stand. Det var noen våte partier, men dette syntes ikke å gå ut over spillet. Etter runden dro alle hvert til sitt da premieutdeling skulle være om kvelden.

Klokken 19:00 samlet 50 Los Vikingos seg hos Øystein Rambøl på Bistro O Sole Mio i Elviria. Etter en liten halvtime med sosial omgang over en drink gikk alle til bords. President Agnar Johansen holdt en innledende tale hvor han oppsummerte klubbens historikk fra den spede begynnelse i 1988 med 11 medlemmer hvoretter medlemsmassen økte hvor det på topp var rundt 90.  I dag er det 60 ivrige medlemmer som spiller golf turneringer hver 14 dag i sesongen vår og høst. Etter en skål for Los Vikingos var det klart for et tradisjonelt norsk julebord.  Øystein Rambøl og hans ansatte hadde virkelig lagt sin sjel i å få til et ordentlig bord hvor både røkelaks og gravlaks var blant godbitene på koldtbordet.  Varm maten bestod selvfølgelig av ribbe og pinnekjøtt samt andre godbiter. Under taffelet var det nydelig musikk av Amanda og Phillip.

Før dessert og kaffe var det premieutdeling for spillet på Santana. De tre beste i hver av de tre handicap klassene ble premiert sammen med de som var nærmest hullet på par tre hullene. Klasse vinnerne Per Jacobsen, Willy Hoff og Anne Throndsen ble hver hedret med 3 flasker vin hver fra vår sponsor Golf Y Vinos.

Siden dette var årets siste turnering ble også vinnere av årets poengplukker i dame og herre klassen utnevnt og hedret.  Dette er en konkurranse som går over hele året hvor de fem beste resultater i single turneringer og to beste i lag konkurranser teller. Vinnerne ble Anne Throndsen og Reidar Olsen. Vi gratulerer.

Presidenten informerte deretter at styret hadde mottatt forslag om å utnevne et av medlemmene som æresmedlem. Medlemmet som har 25 års jubileum i år som Los Vikingos har også vært president i klubben i over 6 år.  Personen har også bidratt på utallige andre måter blant annet med å arrangere golfturer for medlemmene i en mengde år.  Styret hadde derfor besluttet å utnevne John Nordahl som æresmedlem og presidenten ba ham komme frem og motta heder og hyllest.

Deretter var det dessert bord, kaffe og avec. Musikken spilte opp og det var en mengde glade Los Vikingos på dansegulvet.

For å kunne drifte en klubb som Los Vikingos er vi avhengig av sponsorer. Vi vil derfor benytte anledningen å takke følgende sponsorer:  Medema Gruppen AS, Golf Y Vinos, Uni Optica, Fernando de Castilla, Clinica NorMed, Clinica NorDental, Advokatfirma Vogt, Sissener Kapitalforvaltning og Real Estate Segarra & Bråteng.

Los Vikingos starter vår sesongen 27. januar 2019 og vil spille totalt 6 turneringer på vår parten. Hvis det er nordmenn bosatt på Solkysten som har lyst å være med oss som gjestespillere, og eventuelt senere som medlemmer gå inn på vår hjemmeside www.losvikingos.net eller send oss en e-post til losvikingos2016@gmail.com.

Styret i Los Vikingos ønsker alle en God Jul og et Godt Nytt År.

LOS VIKINGOS HADDE KLUBBMESTERSKAP PÅ MONTECASTILLO GOLF AND SPORTS RESORT 6. OG 7 NOVEMBER 2018. 

Los Vikingos har hvert år klubbmesterskap i begynnelsen av november. I år gikk turen til Jerez og Barcelo Montecastillo Golf resort. Det fine med denne banen er at hotellet ligger ved banen slik at det bare er å gå ut fra hotellet og direkte på banen.  Montecastillo golfbane er en utfordrende bane som blant annet har vært brukt i turneringer på Europatouren i golf. Banen var i utmerket stand, og det samme var hotellet. Los Vikingos hadde to overnattinger og alle var meget fornøyd.

Selve klubbmesterskapet ble spilt 6. og 7. november med 18 hull hver dag. Spilleformen var slag golf hvor klubbmester i dame og herre klasse var de med lavest brutto score etter 36 hull. Videre ble det premiert i de tre handicap klassene til de med lavest nettoscore etter begge rundene. Det var også premiering til den som kom nærmest flagget på de fire par 3 hullene begge dager.  Da det var en del av spillerne som hadde med seg ektefeller / samboere som ikke spiller golf ble det arrangert en putte konkurranse for disse den 7. november.

Den 6. november stilte 28 ivrige golfspillere for å spille første runden. Runden gikk fint med gode resultater i godt vær. Banen var som sagt i utmerket stand til tross for alt regnværet som har vært i høst.  Om kvelden samlet vi oss og hadde en utmerket buffet middag sammen.

7. november klokken 09:00 spilte vi den andre runden.  I begynnelsen var det pent vær, men dessverre fikk vi regn etter et par timer slik at siste del av runden ble en noe våt fornøyelse. Humøret var likevel på topp, og resultatene også denne dagen var gode. Om kvelden samlet vi oss klokken 19:00 for et glass Cava før vi gikk til bords og hadde en meget god tre retters middag.  Under middagen hadde vi premieutdeling hvor klubbmestrene ble hedret.

Klubbmester i dame klassen ble Wenche Johansen med brutto 206 slag etter 36 hull.

Klubbmester i herre klassen ble Reidar Olsen med brutto 188 slag etter 36 hull.

Begge klubbmestrene ble premiert med en magnum flaske Cava.  I tillegg hadde vår sponsor Tannlege Bjørn Abraham-Nilsen gitt oss gavekort for tannlegebehandling til en verdi av Euro 113.  Hver av klubbmestrene fikk derfor hver sitt gave kort.

Vinnere av nettoslag konkurransen ble i klasse 1 Per G. Jacobsen, i klasse 2 Roy Johansen og klasse 3 Anne Throndsen. De ble alle premiert med vin fra vår sponsor Golf Y Vinos.

Nærmest flagget var det ikke så mange som var, noe som nok skyldes lange og vanskelige par 3 hull.  Noen kom seg imidlertid på greenen og følgende ble premiert: Ellen Høyte, Anne Throndsen, Svein Andersen, Vidar Throndsen og Per G. Jacobsen.

Putte konkurransen for de som ikke spilte i turneringen ble vunnet av Astrid Johansen og Tove Olsen med samme score.

Etter frokost den 8. november sjekket alle ut og reiste hjem. Stor takk til Barcelo Montecastillo Golf and Sports resort for et meget hyggelig opphold med topp service.                      

LOS VIKINGOS SPILTE PÅ CALANOVA GOLFKLUBB 21. OKTOBER 2018. 

I overskyet vær med torden i fjellene bak Calanova stilte 43 medlemmer av Los Vikingos til en golfrunde hvor vi startet klokken 12:10. Det var mange som trodde at runden ville bli avbrutt da det tross hadde vært mye regn og torden i dagene før vi spilte.  Imidlertid så var værgudene på vår side, og etter en kort stund skinte solen over banen.  Banen som er utfordrende var i perfekt stand, til tross for alt regnet i dagene før vi spilte.

Det ble spilt stableford i tre handicap klasser, og til tross for en tøff bane var vinner resultatene meget gode.  Samtlige møtte etter turneringen i restauranten på Calanova for premie utdeling. De tre beste i hver klasse ble premiert med vin fra vår sponsor Golf Y Vinos, og det samme for de som var nærmest flagget på par 3 hullene.  Da det var noe vin til overs ble dette trukket ved loddtrekning, noe samtlige satte pris på. Det var blitt kveld før vi var ferdig og kunne kjøre lykkelig hjem.

Los Vikingos på Santa Clara 07.10.2018

LOS VIKINGOS SPILTE SIN ANDRE HØST TURNERING I 2018 PÅ SANTA CLARA GOLFKLUBB SØNDAG 7. OKTOBER.

 

Los Vikingos som er en golfklubb for Nordmenn på solkysten spiller 12 turneringer hvert år fordelt på vår og høstsesong. Søndag 7. oktober 2018 spilte 40 medlemmer av Los Vikingos på Santa Clara Golfklubb i Marbella.  Denne gangen spilte vi en stableford turnering. I nydelig vær og med temperatur opp mot 29 grader spilte vi i tre klasser, hvor vinner scorene var meget gode.

I forbindelse med at det kommer nye golfregler pr. 1. januar 2019 som byr på en del store endringer, snik innførte Los Vikingos noen av de nye reglene fra 7. oktober 2018. Endringen var vellykket og som medførte hurtigere spill på banen.

Utenom selve stableford konkurransen var det også premier til de som kom nærmest flagget på fire par 3 hull.

Etter premiering av de 3 beste i hver klasse og nærmest flagget, var det en del vin igjen levert av vår sponsor Golf Y Vinos. Det ble da foretatt lodd trekning på den resterende beholdning, noe som ble meget godt mottatt.

Los Vikingos vil også takke våre andre sponsorer for deres bidrag som muliggjør at kostnadene våre holdes nede. Takk derfor til: Vogt advokatfirma, Bodegas Fernando de Castilla, Medema Gruppen, Uni Optica Fuengirola og Clinica NorMed i Elviria.

Los Vikingos på Los Olivos 23.09.2018

LOS VIKINGOS STARTET HØSTSESONGEN PÅ LOS OLIVOS GOLFBANE 23. SEPTEMBER 2018. 

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten startet opp høst sesongen på Los Olivos 23. september 2018 med 32 deltagere.  Alle synes at det var godt å komme i gang med en ny sesong med turneringsspill i Los Vikingos. Været viste seg fra sin beste side og banen fremsto i meget god stand.

For å få en myk start på høst sesongen ble det denne gangen spilt lag spill som gikk ut på at på første hull telte den beste poeng score, på det andre hullet telte de to beste poeng scorene, på hull tre de tre beste poeng scorene og på hull fire de fire beste hull poeng scorene. Deretter begynte man på nytt, til alle atten hull var spilt.

Alle deltagerne likte spilleformen, og humøret var på topp hos alle.  Utenom lag spillet var det også konkurranse om nærmest flagget på de fem par tre hullene.

Etter runden var det premie utdeling på terrassen på Mijas banene

Los Vikingos på Rio Real 25.02.2018

LOS VIKINGOS SPILTE RIO REAL DEN 25. FEBRUAR 2018. 

 

I strålende vær møtte 40 golfere fra Los Vikingos til en stableford turnering på Rio Real golfklubb søndag 25. februar 2018.  Banen var som alltid i utmerket stand noe som igjen viste seg i gode resultater.  Vi spilte i tre klasser hvor de 3 beste i hver klasse ble premiert.  Videre var det premiering til den dame og herre som kom nærmest flagget på par 3 hullene.

Etter spillet samlet alle seg i restauranten på Rio Real for premieutdeling.  De tre beste i hver klasse ble premiert med vin innkjøpt fra vår sponsor Golf Y Vinos.  Nærmest flagget på par 3 hullene ble også premiert med vin.  I tillegg hadde Rio Real gitt en gratis greenfee billett som ble utdelt ved loddtrekning.  Stor takk til klubben for denne fine premien.

Los Vikingos på Los Naranjos 11.02.2018

LOS VIKINGOS SPILTE SIN ANDRE TURNERING I 2018 PÅ LOS NARANJOS GC DEN 11. FEBRUAR 2018.   

 

11. februar 2018 samlet 44 Los Vikingos spillere seg på Los Naranjos golf klubb.  I motsetning til den forrige turneringen var det nydelig vær og en fin og tørr bane. Denne gangen ble det spilt en stableford turnering med premiering til de 3 beste i hver av de tre klassene.  Videre var det premiering til de damer og herrer som kom nærmest flagget på par 3 hullene. Los Naranjos er en utfordrerne bane, men til tross for dette var det gode resultater blant vinnerne.

Etter golf runden var samtlige invitert av Sissener Canopus til en herlig 3 retters middag i restauranten på Los Naranjos.  Under middagen holdt Sissener Canopus en orientering om fondet de bestyrer, og dette var meget interessant. Stor takk til Maria Sørensen, Jon Pettersen og Peter Wendelboe fra Sissener Canopus for en herlig avslutning på dagen.

Deretter var det premie utdeling hvor vinnerne fikk vin innkjøpt fra vår sponsor Golf Y Vinos.  Da det var noe vin til overs ble det også trukket på score kort hvor den enkelte som ble trukket fikk en flaske vin hver. I tillegg hadde Los Naranjos stilt med en gratis greenfee billett som også ble loddtrukket. Stor takk til klubben for denne gesten.

Los Vikingos på Santa Maria 28.01.2018

LOS VIKINGOS STARTET 2018 SESONGEN PÅ SANTA MARIA GOLF KLUBB.

Søndag 28. januar 2018 samlet 40 Los Vikingos seg på Santa Maria Golf Klubb for å spille årets første turnering.  Siden de fleste hadde vært i Norge i julen, og følgelig ikke hadde spilt golf på en stund, spilte vi denne gangen lag spill. Lag konkurransen ble spilt med at de fire på laget alle slo ut på hvert hull.  Så valgte man den beste ballen og de andre flyttet sine baller dit.  Deretter spilte hele laget sin egen ball til de var hullet ut.  De tre beste poengsummene var tellende for laget.  Videre var det premiering for nærmest flagget på alle par 3 hullene for damer og herrer.

Værvarslene var ikke av de beste, men da de første lagene slo ut begynte solen å skinne.  Imidlertid så varte ikke fine været, og da de siste lagene var på hull 7 kom regnet og kraftig vind.  Etter hvert ble det så ille at konkurransen måtte avbrytes etter hull 9, da det også begynte å bli overvann på greenene. Alle fikk heldigvis spilt 9 hull slik at det kunne premieres.  Alle 40 spillere samlet seg i klubbhuset og fikk bestilt lunsj og drikke.  Deretter var det premiering til de 3 beste lagene som fikk vin innkjøpt fra vår sponsor Golf Y Vinos.  På Santa Maria er det bare et par 3 hull på de første 9 hullene, og da ingen kom på greenen på dette hullet var det ikke premiering til nærmest flagget. Dette oppveide vi ved å trekke på score kort, og de som ble trukket fikk hver sin flaske vin.

Los Vikingos Avslutningsturnering Santana 24.11.2017

LOS VIKINGOS HØST AVSLUTTNING PÅ SANTANA GC 24. NOVEMBER 2017.    

 

Fredag 24. november spilte Los Vikingos sin siste golfrunde for 2017 på Santana GC.  Denne gangen var det en dobbel konkurranse med lag spill og en individuell stableford konkurranse.  

Lagkonkurransen ble spilt hvor den beste poeng summen i laget på første hull talte, to beste på hull 2 og tre beste på hull 3.  Deretter samme oppsett på de resterende hull.  Hvert lag besto av fire spillere. Utenom de to konkurransene var det også premiering til nærmest flagget på alle par 3 hullene for damer og herrer.

I nydelig vær stilte 44 spillere til start klokken 09:30.  Alle var godt fornøyd med banen og spille formen, og godt humør rådet rundt hele banen.

Etter spillet samlet alle seg klokken 19:00 på Bistro O Sole Mio i Elviria for tradisjonelt Norsk julebord og premie utdeling.  Øystein Rambøl hadde stelt i stand et fantastisk julebord hvor det ikke manglet noe.  Både kald retter med forskjellige lakse typer, sild og en mengde andre retter.  Varm maten besto av både pinnekjøtt og ribbe med alt tilbehør.  

Etter maten var det klart for premiering etter dagens konkurranse.  Utenom at de beste fra konkurransen på Santana skulle hedres, skulle årets golfer damer og herrer kåres.  Årets Golfer blir den damen og herren som har høyest gjennomsnittlig poengsum på de 6 beste handicaptellende rundene i løpet av året.

Årets Golfere ble:

Jorun Lie med et snitt på 32.33 poeng.

Jan Teksum med et snitt på 34,17 poeng.

Los Vikingos Klubbmesterskapet 2017

KLUBBMESTERSKAP LOS VIKINGOS 7. OG 8. NOVEMBER

Årets klubbmesterskap i Los Vikingos ble avholdt i Chiclana de la Frontera Cadiz i Sancti Petri. Vi var 44 golfere som reiste nedover for å kjempe om tittelen. Spenningen var til å ta og føle på allerede ved ankomst på hotellet den 6. november. Vi bodde på Barrossa Palace, et meget bra femstjerners hotell, og spilte første dag på La Estancia. Finalerunden ble spilt på Campano. Estancia  er en vakker bane som ligger mellom 14 og 28 meter over havet. Banen er lang med ondulerte greener. Campano er en mer teknisk krevende bane, men morsom og med mye trær ofte strategisk plassert midt på fairway.

 Spilleformen for å kåre klubbmester dame og klubbmester herre, var beste spiller på bruttoslag over to dager. I tillegg var det egen konkurranse i konkurransen hvor vi kåret de tre beste i hver hcp klasse på beste nettoslag (bruttoslag minus tildeldte slag).

Vi hadde fantastisk novembervær, med 23 grader og sol begge dager og lite vind. Altså, ingen unnskyldning i forhold til golfen.

Resultatene preges nok av nervøsiteten rundt et klubbmesterskap. Til tross for alder, skjer det fortsatt noe når vi får nummeret på brystet.

Tusen takk til Sancti Petri og to fantastiske dager

Los Vikingos på La Noria 22.10.2017

LOS VIKINGOS SPILTE PÅ LA NORIA GOLFKLUBB 22. OKTOBER 2017.   

Søndag 22. oktober 2017 spilte Los Vikingos sin tredje turnering for høsten på La Noria golfbane. Denne banen er en ni hulls bane med fire par tre hull, fire par fire hull og et par fem hull. Los Vikingos stilte med 48 spillere med shot gun start klokken 13:30.  Banen var i utmerket stand og til tross for til dels korte hull så har den sine utfordringer.

Det ble spilt stableford med tre klasser over 18 hull. Utenom dette var det premiering for nærmest flagget på par tre hullene.  I og med at La Noria er en ni hulls bane fikk alle to muligheter på nærmest flagget. Været var perfekt med en god Norsk sommer temperatur. Med såpass mange spillere på en forholdsvis kort bane kunne en tro at det ville bli mye venting og en lang runde.  Dette ble det ikke da samtlige klarte å spille på 4 timer.

Etter runden samlet alle seg på restauranten WOK som ligger inntil banen.  Her fikk vi nydelig mat og drikke, hvoretter Svein Erik Lampe fra DNB presenterte sitt kontor i Marbella. Deretter var det premie utdeling.

Los Vikingos på Atalaya Old Course 08.10.2017

LOS VIKINGOS SPILTE PÅ ATALAYA, OLD COURSE 8. OKTOBER 2017. 

 

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten spilte sin andre turnering for høsten på Atalaya, Old Course søndag den 8. oktober 2017 med 44 golfere.

Denne gangen spilte vi stableford med 3 klasser.  Banen var i perfekt stand, med lange par 3 og 4 hull, noe som nok favoriserte de langt slående.  Foruten stableford konkurransen var det også premiering til de som var nærmest flagget på de fire par 3 hullene. Som nevnt så var det forholdsvis lange par 3 hull og resultatet viste at det var ikke på alle hull spillerne klarte å nå greenen i et slag.

Været var perfekt, og alle de 44 spillerne trivdes og var i godt humør.  Premie utdelingen ble foretatt på terrassen i klubbhuset.

Los Vikingos på Mijas, Los Olivos 24.09.2017

LOS VIKINGOS STARTET HØSTSESONGEN PÅ LOS OLIVOS GOLFBANE 24. SEPTEMBER 2017. 

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten startet opp høst sesongen på Los Olivos 24. september 2017 med 40 deltagere.  For mange hadde det vært lite spill i sommer da været i Norge har vært heller dårlig, så det var deilig å komme til Los Olivos i sol og en temperatur på godt over 20 grader.

For å få en myk start på høst sesongen ble det denne gangen spilt lag spill som gikk ut på at på første hull telte den beste poeng score, på det andre hullet telte de to beste poeng scorene, på hull tre de tre beste poeng scorene og på hull fire de fire beste hull poeng scorene. Deretter begynte man på nytt, til alle atten hull var spilt.

Alle deltagerne likte spilleformen, og humøret var på topp hos alle.  Utenom lag spillet var det også konkurranse om nærmest flagget på de fem par tre hullene.

Etter runden var det premie utdeling på terrassen på Mijas banene.

Los Vikingos på Calanova 22.04.2017

Los Vikingos på Calanova

Los Vikingos, golfklubben for nordmenn som bor på Costa del Sol i vinterhalvåret, avsluttet sesongen på Calanova lørdag den 22 april. Vi spilte lagkonkurranse, best ball, med to spillere på hvert lag og hvor beste score på hullet var tellende.

Calanova banen var i god shape med et flott nytt klubbhus som ligger på høyden i golfdalen  bak La Cala de Mijas med en fantastisk utsikt.

Vi var 40 spillere i fint vårvær, men noe vind. Vinden så ikke ut til å skjemme klassespillerne fra Los Vikingos for 11 av 20 lag hadde mer enn 40 poeng. Vi hadde alt i alt nok en flott dag på Solkysten og en god avslutning på sesongen. Vi starter opp igjen på Mijas Los Olivos søndag den 24 september.

Ønsker alle Los Vikingoser og lesere av Det norske Magasinet en riktig god sommer.

Doña Julia 26.03.2017

Los Vikingos på Doña Julia

Los Vikingos, golfklubben for nordmenn som bor på Costa del Sol i vinterhalvåret var på Doña Julia  søndag den 26 mars. Vi spilte individuell stableford konkurranse. Vi var 48 spillere i flott vårvær. Det er noen år siden Los Vikingosene har vært på Doña Julia, men vi fikk igjen en fin opplevelse. Doña Julia ligger litt syd for Estepona, i Casares kommune. Banen har flott utsikt til både fjellene og middelhavet. Det er en morsom bane, men også teknisk krevende. Det viste også resultatene denne dagen. Vi avsluttet med en BBQ ute i det fine været. Flott stemning som alltid blant de norske golferne. En god opplevelse.

Santa Clara 12.03.2017

Los Vikingos på Santa Clara

Los Vikingos, golfklubben for nordmenn som bor på Costa del Sol i vinterhalvåret var på Santa Clara søndag den 12 mars. Vi spilte individuell stableford konkurranse. Vi var 40 spillere i fantastisk vær.  Santa Clara er en teknisk utfordrende bane, men heldigvis med ganske vide fairways og greie greener. Resultatene i klassene med høyest og lavest handicap ble skremmende gode. Vi hadde alt i alt en flott dag på banen som ble avsluttet med Generalforsamling på Elviria del Sol og etterfølgende middag hos Bistro O Sole Mio. Nok en herlig dag på Solkysten med stor stemning.

Rio Real 26.02.2017

Los Vikingos, golfklubben for nordmenn som bor på Costa del Sol i vinterhalvåret var på Rio Real søndag den 26 februar. Vi spilte individuell stableford konkurranse. Vi var 44 spillere i nydelig februarvær. Lett å glemme at det er vinter i Norge, men du verden som vi nyter tilværelsen her nede. Rio Real banen var i fantastisk stand med flotte, grønne fairwayer og raske greener. Banen  går langs Rio Real elven. Nærheten til elven og alle de vakre trærne, gjør den til en utfordrende bane, men av de klart bedre på Solkysten.

TorreQuebrada 12.02.2017

LOS VIKINGOS. Golfklubben for nordmenn på Solkysten.

 

Søndag 12 februar hadde vi en litt amputert konkurranse på grunn av mye regn dagen før og litt regn på morgenen søndag. Vi var 17 spillere som stilte for første gang på Torrequebrada i Benalmadena.

Det viste seg at Vikingene har god kontakt der oppe, så vi unngikk regn på runden.

Ana Nyblom, tidligere manager på La Cala, nå Torrequebrada tok oss veldig hyggelig imot.

Torrequebrada er en meget utfordrende, men morsom bane, med lange par 4 hull, spesielt for herrer.

Marbella 29.01.2017

LOS VIKINGOS. Golfklubben for nordmenn på Solkysten.

 

Søndag 29 januar startet vi opp vårsesongen på Marbella Golf i flott januarvær. Marbella golf er en utfordrende bane med flere krevende hull. Vi var 44 spillere som spilte lagspill. Tre beste score på de 6 første hullene, to beste score på de seks neste og beste score på siste seks. Det ble en fantastisk dag med godt humør og mye sol. Vi var glade for å møtes igjen på Solkysten etter et litt trist desember vær i Norge.

Resultatene varierte mye, slik det blir når vi spiller på utfordrende baner

Santana 18.11.2016

Santana, fredag 18 november 2016.

 

Los Vikingos på Santana og avslutningsfest.

 

Årets siste runde ble spilt på Santana fredag 18 november i strålende sol. Banen var fantastisk.

Santana er en vakker golfbane som ligger i en tidligere avokado plantasje. Det er vide, men lange fairways. Det ble denne gangen spilt Texas Scramble og vi var tilsammen 12 lag. Beste lag gikk på 74 slag, to slag over banens par.

Avslutningsfesten ble holdt hos Øystein, på Bistro O Sole Mio, som var julepyntet for anledningen.

Stor norsk julebuffet med alt av kalde og varme retter. En minneverdig avslutning på en hyggelig sesong.

Rio Real 06.11.2016

Vi var 46 spillere i strålende sol. Lett å glemme at det er snø i Norge, men du verden som vi nyter tilværelsen her nede. Rio Real banen var i fantastisk stand med flotte, grønne fairwayer og raske greener. Banen var 50 år ifjor og går langs Rio Real elven. Nærheten til elven og alle de vakre trærne, gjør den til en utfordrende bane, en av de klart bedre på Solkysten.Resultatene varierte mye. Slik blir det på utfordrende baner

Miraflores 23.10.2016

Vi var 40 spillere som stilte til start søndag 23 oktober på Miraflores. Værmeldingen var dårlig men de fleste slapp greit unna, undertegnede gikk i siste ball og da vi nådde green nr 18 åpnet himmelen seg. Vi kom inn som drukna rotter.
Men en hyggelig runde ble det. Litt av hvert av resultater men noen scoret riktig bra.
Referent Rigmor B. Bardoff

Valle Romano 09.10.2016


Valle Romano Golf i Estepona er en flott 18 hulls bane som ifølge nettsiden passer for å være vertskap for de mest krevende og prestisjefulle turneringene. Altså, en bane som passet utmerket til å være vertskap for Los Vikingos. Klubben for nordmenn som elsker å spille golf på Solkysten.
Vi var 44 spillere denne søndagen. Solen skinte selvsagt og temperaturen var over 25 grader, men vi var plaget med en god del vind. Det så imidlertid ikke ut til å påvirke klassespillerne fra Los Vikingos.
Vi spilte lagspill med tellende beste 3 score på alle par 3, beste 2 score på par 4 og beste score på par 5.

Los Olivos 25.09.2016

Endelig er Los Vikingos igang etter en sommer i Norge med mye vær. Los Vikingos er golfklubben for nordmenn som bor på Costa del Sol i vinterhalvåret. Vi var 35 spillere på Mijas, Los Olivos søndag 25. september 2016. Det var fantastisk vær og 25 grader. Alltid hyggelig å møte ungdommen til dyst.

Los Olivos er ifølge nettsiden en bane for spillere som er begavet med høye tekniske ferdigheter og presisjon i spillet. Altså, en bane som passer perfekt for Los Vikingos medlemmeneJ.

Ref. Rune Falstad

Våravsluttning på Cabopino 24. April 2016

Våravslutning for Los Vikingos på Cabopino

 Det ble en herlig avslutning på vårsesongen søndag 24. April på en særdeles innbydende Cabopino. Banen ble ferdigstilt i 2001 og designet av Mr. Juan Ligues Cruz, og har spektakulær utsikt fra mange av hullene. I dag var det svært gode forhold og afrikakysten kunne sees veldig godt.

 Banen er av de korteste vi spiller, 5194 m fra gult og 4640 fra rødt, men allikevel meget krevende, noe som scorene tydelig viser. Men, som vanlig, det er alltid noen som har dagen og spiller god golf.

 Ref. Svein Andersen

Los Vikingos' klubbmesterskap Sherry Golf Jerez  07.-08. April 2016

 Los Vikingos klubbmesterskap  var i år lagt til Jerez på Sherry Golf. Vi var 27 medlemmer og vår sponsor, Jesper Hertz, som stilte til start.

 Banen ble designet og konstruert av Stirling & Martin (Global Golf) i 2004, den er 6160 m fra gult og 4867 fra rødt. Den er  utfordrerne med mange spennende hull med vann  og en flott natur. Banen har vært vertskap for store turneringer både for amatører og profesjonelle. Den er grei å gå, hvilket vi nordmenn setter pris på.

 Det ble spilt slagkonkurranse over to dager. Etter første dag var resultatene jevne i toppen, mens andre dag skilte mer. Vi hadde herlig vær begge dagene.

 Vår sponsor var Nordea ved Jesper Hertz , som hadde sørget for et rikholdig premie bord.

 Klubbmestre 2016, brutto slag over to dager:

Damer: Rigmor Bardoff 188 og Herrer: Jan Teksum 184.

Ref: Bjørn Iversen

Calanova 13. mars 2016

Referat Calanova 13. Mars 2016.

 

Vi var 29 Los Vikingos medlemmer og 1 gjest som spilte slagkonkurranse på Calanova søndag 13. Mars 2016. Det var nydelig vær, lett bris og ca. 16 grader.

 

Calanova ligger høyt  og vakkert over Cala de Mijas. Banen er utfordrene. Fairwayene var tørre, hvilket ga mye rull. Gresset på greenene var  litt høyt, slik at de var trege. Banen er 5773 fra gul T og 4941 fra rød T. Der er stor variasjon på hullene med mange sandbunkere.

 

Resultatene varierte mye, slik det blir når vi spiller på utfordrende baner.

 

Ref. Bjørn Iversen

Paradoren 28.02.2016

Los Vikingos på Paradoren søndag 28. Februar 2016

 

Vi var 39 spillere, som stilte til start i bitende vind rundt 10 grader C. Solen tittet etter hvert frem, men den kraftige vinden holdt seg. Det ble en kald “fornøyelse”. Resultatene var svakere en på forhånd forventet.

 

Paradoren er den eldste banen på solkysten. Grunnlagt i 1925 av den Spanske Kongefamilie, og designet av Tom Simpson fra Muirhead and Turnberry.  Parkbanen er lang og flat, lett å gå. Kvaliteten på fairwayene var ikke på topp, mens greenene var flotte.

Ref. Bjørn Iversen

 

El Paraiso 14. 02. 2016

Los Vikingos på El Paraiso søndag 14. februar

 Det er alltid en glede å spille denne banen. Gary Player designet den i 1973. Styret motar gode bakemeldinger om banen. Denne gangen ble gleden dessverre noe redusert pga kraftig vind og noen sporadiske regnbyer.

 Det ble meget variabele resultater. Noen takler vanskelig forhold bedre enn andre.

Svein Andersen

Santa Maria 31.01. 2016

Los Vikingos på Santa Maria 31. Januar 2016

 2016 sesongen i gang for Los Vikingos. Den ble innledet på Santa Maria med en Texas Scramble turnering. Mange medlemmer har holdt formen ved like i løpet av vinteren. Resultatene var gode, 2 av lagene kom inn på banens par.

 Santa Maria er en av de enklere banene, 5300 m fra gult og 4650 fra rødt.

Det var strålende vær og vindstille. En herlig ramme om hyggelig golf.

 Vi gratulerer Santa Maria med nyeoppussede og store/ fine lokaler til proshop og garderober/toaletter.